Σκληρή απάντηση από ΔΗΣΥ και Κυβ.Εκπρόσωπο
Η Κυβέρνηση πρέπει να προβληματιστεί για τα παραδείγματα που δίνει στην κοινωνία στο θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής, δηλώνει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, επικρίνοντας παράλληλα την Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι τα τελευταία χρόνια κατάφερε να ανακηρυχθεί η Κύπρος από την ΕΕ πρωταθλήτρια στη διαφθορά.
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησης που είχε με το μέλος του Γερμανικού Κοινοβουλίου Sevim Dagdelem, και ερωτηθείς κατά πόσον τον ενοχλεί η απαξίωση του λαού λόγω των τελευταίων γεγονότων, ο κ. Κυπριανού απάντησε θετικά, λέγοντας ωστόσο πως αυτή η απαξίωση δεν είναι σημερινό φαινόμενο, καθώς από τη δεκαετία του 90 είχε ξεκινήσει μια διαδικασία αποπολιτικοποίησης της κοινωνίας και απαξίωσης των πολιτικών και της πολιτικής.
«Σε κάποιο βαθμό, με δική μας ευθύνη, των πολιτικών προσώπων. Την ίδια στιγμή όμως», σημείωσε, καταβάλλεται συνειδητή προσπάθεια από κάποιους κύκλους να περάσουν την αποπολιτικοποίηση γιατί αυτό τους βολεύει». Πρόσθεσε πως τα τελευταία 8 χρόνια έχει αναπτυχθεί μια αντίληψη στην κοινωνία ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να αναπτύσσει τη νοοτροπία του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού μέσα από αθέμιτες και παράνομες διαδικασίες, πολλές φορές, και να μην τιμωρείται.
Αυτό, όπως επεσήμανε, θα πρέπει να προβληματίσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση. «Είναι η πρώτη φορά που ο κυπριακός λέει κατά 95%, ότι υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή στην Κύπρο. Η ΕΕ μας έχει ανακηρύξει πρωταθλητές τα χρόνια 2014-18 στην αύξηση της διαφθοράς», είπε και κατέληξε τονίζοντας πως πρέπει να προβληματίσει την Κυβέρνηση για τα παραδείγματα που δίνει στην κοινωνία.
ΔΗΣΥ
Σκληρή ήταν η απάντηση του ΔΗΣΥ στις δηλώσεις του Γ.Γ.ΑΚΕΛ για τα διαβατήρια.
Σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Δημήτρη Δημητρίου,ανέφερε:
“Το ΑΚΕΛ συνεχίζει να κουνά το δάκτυλο σε άλλους για τη διαπλοκή.
Λοιπόν, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους: Ο πρωταγωνιστής των όσων είδαμε στο βίντεο ήταν βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. Ο άνθρωπος που κάνει θαύματα όπως τον παρουσίαζαν οι συνεργάτες του.
Το κόμμα που είναι βουτηγμένο στη διαφθορά, του οποίου ο οικονομικός διαχειριστής καταδικάστηκε σε φυλάκιση, οφείλει να είναι πιο προσεκτικό.”
Κυβ.Εκπρόσωπος:Όσοι κατοικούν σε γυάλινα σπίτια…
Από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυρ. Κούσιος-ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες- σε απάντησή του στο ΑΚΕΛ υπέδειξε:
“Όσοι κατοικούν σε γυάλινα σπίτια δεν ρίχνουν πέτρες.
“Έχω λάβει γνώση της δήλωσης του ΓΓ του ΑΚΕΛ και της ανακοίνωσης του κόμματος. Ευρισκόμενος στο εξωτερικό αρκούμαι να δηλώσω ότι όσοι κατοικούν σε γυάλινα σπίτια δεν ρίχνουν πέτρες. Περισσότερα μετά την επιστροφή μου”, αναφέρει ο κ. Κούσιος.



