imagewΤην στήριξή της κοινής υποψηφιότητας του Βουλευτή Αδάμου Αδάμου για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής αποφάσισαν τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Σε ανακοίνωση που διάβασε ο Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους, αναφέρεται ότι τα πιο πάνω κόμματα «αποφάσισαν όπως υποστηρίξουν ομόφωνα την κοινή υποψηφιότητα του Βουλευτή Αδάμου Αδάμου για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής».

Ανακοίνωσε επίσης ότι η ημερομηνία σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής για την εκλογή του νέου Προέδρου του Σώματος θα ανακοινωθεί σύντομα, μετά την ανακήρυξη των δύο νέων Βουλευτών.

Αποχή ανακοίνωσε ότι θα τηρήσει το ΕΛΑΜ. Ο Πρόεδρος του Χρίστος Χρίστου ανέφερε ότι παρόλο που ο κ. Αδάμου ως άνθρωπος και ως Βουλευτής χαίρει της εκτίμησής τους, ωστόσο δεν απαντήθηκαν δύο βασικά ερωτήματα που έθεσε το ΕΛΑΜ. Το πρώτο αφορά την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη για την οποία δεν έλαβαν συγκεκριμένη απάντηση. Το δεύτερο αφορούσε το αίτημα το ΕΛΑΜ να αποδεσμευτεί ο κ. Αδάμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, η οποία ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανακοίνωσε την στήριξη του κόμματος του  προς το πρόσωπο του βουλευτή του ΑΚΕΛ Αδάμου Αδάμου για την προεδρία της Βουλής.

«Θεωρούμε πως ο Αδάμος Αδάμου, ο αξιοπρεπής και ευπρεπής άνθρωπος και πολιτικός, είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να λειτουργήσει συναινετικά για τους επόμενους μήνες», ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της Σύσκεψης Αρχηγών και Εκπροσώπων Πολιτικών κομμάτων

Ο τόπος μας, σημείωσε, χρειάζεται νηφαλιότητα. Ευχήθηκε μετά το πέρας της σύσκεψης, με ομόφωνο τρόπο, να έχουν καλά νέα για την κοινωνία.

«Με σωφροσύνη, σύνεση, να προσπαθήσουμε όλοι και τα λάθη μας να διορθώνουμε και καλύτερες μέρες να μπορέσουμε να ξαναδημιουργήσουμε για τον τόπο μας, κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.