Ο Κάμερον θα μειώσει τα επιδόματα των παχύσαρκων, αλκοολικών και ναρκομανών!

Μείωση των επιδομάτων που καταβάλλονται σε άτομα που αρνούνται να υποβληθούν σε θεραπεία για την παχυσαρκία ή την εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, θα εξετάσει η Βρετανία, όπως δήλωσε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.xlykpicxff4efee631b9d3b
Είπε ότι αν το Συντηρητικό Κόμμα κερδίσει στις εθνικές εκλογές του Μαΐου θα προβεί σε μια εξέταση του κατά πόσον η παρακράτηση επιδομάτων ασθενείας είναι η σωστή προσέγγιση.

“Πάρα πολλοί άνθρωποι είναι προσκολλημένοι σε επιδόματα ασθενείας η οποία θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί”, είπε.

“Κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, αλλά αρνούνται τη θεραπεία. Σε άλλες περιπτώσεις, άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το βάρος τους που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν, αλλά επιλέγουν να ζουν με τα επιδόματα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Βρετανό Πρωθυπουργό ο αριθμός αυτών των ατόμων ανέρχεται σε 100 χιλιάδες και δεν υπάρχει η υποχρέωση να υποβληθούν σε θεραπεία.

Ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν έχει δηλώσει ότι προγραμματίζει περικοπές 12 δισ στερλινών το χρόνο στις πληρωμές επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, εάν οι Συντηρητικοί επανεκλεγούν, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί το μεγάλο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της χώρας.