Ήχος από κόκκαλα που σπάνε της Σουζάν Λεμπό

 

ΗΧΟΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ 7844Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης

Δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Αποθήκες του ΘΟΚ, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, η επίσημη πρεμιέρα του έργου Ήχος από κόκκαλα που σπάνε της Σουζάν Λεμπό.

Η πρώτη παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου για την περίοδο 2020-2021 απέσπασε θερμότατα σχόλια, δίνοντας τον τόνο για τη θεατρική χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Η απλή και άμεση σκηνοθεσία κατάφερε να αποδώσει με αδιαμφισβήτητο πάθος και ένταση, χάρη και στις εμπνευσμένες ερμηνείες των ηθοποιών και το ταλέντο των υπόλοιπων συντελεστών, μια συγκλονιστική, σκληρή ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Μια παράσταση-γροθιά στο στομάχι την οποία δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Παγκύπρια Πρώτη

 

Και τα άλλα παιδιά, όλα τα άλλα παιδιά,

κορίτσια και αγόρια εφτά, δέκα, δεκαπέντε χρονών,

από τα οποία παίρνουμε τα όπλα,

πού πρέπει να τα στείλουμε;

Στο σχολείο ή στη φυλακή για εγκλήματα πολέμου;

Πώς πρέπει να τους φερθούμε;

Σαν θύματα

ή σαν θύτες;

 

ΗΧΟΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ 7848Σε μια χώρα που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο, δύο  ανήλικα παιδιά, η Ελίκια και ο Ζοζέφ, βλέπουν τη ζωή τους να ανατρέπεται ραγδαία. Από τη βίαιη στρατολόγησή τους μέχρι την απόδρασή τους προς την ελευθερία, ξετυλίγεται ένα ταξίδι περιπλάνησης και επιβίωσης, που φωτίζεται επίσης μέσα από την αφήγηση της Αντζελίνα, της νοσηλεύτριας που τους προσφέρει καταφύγιο.

 

Η Καναδή συγγραφέας Σουζάν Λεμπό παρουσιάζει τη σκληρή πραγματικότητα των παιδιών-στρατιωτών που παλεύουν να επιβιώσουν μέσα στη δίνη του πολέμου. Με ποιητική ματιά, η σκηνοθεσία αναδεικνύει το ζήτημα της χαμένης παιδικότητας και μας φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα για τη δικαιοσύνη και την ηθική.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης

Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου

Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου

Κίνηση: Έλενα Χριστοδουλίδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Λάζογλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Ανδρέου

 

Παίζουν: Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Ελένη Μολέσκη, Τάριελ Μπερίτζε

 

Παραστάσεις

 

Λευκωσία

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

κάθε Παρασκευή-Σάββατο, 20:30 (ώρα προσέλευσης 19:45) και Κυριακή, 18:00 (ώρα προσέλευσης 17:15), μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2020

 

Την παράσταση πλαισιώνει εκπαιδευτική έκθεση με φωτογραφικό υλικό και ηχητική εγκατάσταση με θέμα «Η παιδική ηλικία στην Αφρική». (Έρευνα: Ελένη Μολέσκη, Ειρήνη Ανδρέου, Φωτογραφίες: Χάρης Ιωάννου, Επιμέλεια Ήχου: Χριστίνα Γεωργίου)

 

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717, και ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

 

Ώρες λειτουργίας ταμείου

Τρίτη-Σάββατο 10:00 – 13:30 & 16:00 – 18:00

Από 1η Οκτωβρίου: Τρίτη-Κυριακή 10:00 – 13:30 & 16:00 – 18:00

 

*Ενημερώνουμε τους θεατές μας ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εκ μέρους τους με την είσοδό τους στο θέατρο, κατά τη μετακίνησή τους στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και κατά την αποχώρησή τους μετά το τέλος των παραστάσεων. Η χρήση της είναι προαιρετική από τη στιγμή που θα τακτοποιηθούν στη θέση τους.

 

Τιμές Εισιτηρίων

€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)