“Στηρίζουμε την κυβέρνηση στη μαχητική διεκίκηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας” τονίζει η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη σε γραπτή δήλωση αναφορικά με την επικείμενη σύνοδο κορυφής στην Ε.Ε. σημειωνει τα πιο κάτω:
“Επαναλαμβάνουμε ότι αν η Αθήνα δεν επιδιώκει να κερδίσει χρόνο προκειμένου να καλύψει κενά στην πολεμική της μηχανή -δεδομένου ότι η τουρκική απειλή δεν έχει μειωθεί ούτε κατ` ελάχιστον- τότε είναι με μεγάλο σκεπτικισμό και προβληματισμό που παρακολουθούμε τη συμπεριφορά της Ελληνικής Κυβέρνησης τόσο στο πεδίο, όσο και στις Βρυξέλλες, ενώ φαίνεται ότι το ρήγμα μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας είναι υπαρκτό.
Στηρίζουμε την Κυπριακή κυβέρνηση στη μαχητική και «συγκρουσιακή» διεκδίκηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας, παρόλο που άργησε πάρα πολύ να εφαρμόσει αυτή την γραμμή και παρόλο που ανησυχούμε μήπως στο τέλος ενδώσει η Λευκωσία.
Οι θέσεις της Λευκωσίας είναι εν προκειμένω απόλυτα σωστές και αυτές όφειλε να στηρίζει από καιρό.
Οι πληροφορίες για συζητήσεις προς αποστρατικοποίηση των νήσων του Αιγαίου και άλλες υποχωρήσεις της Αθήνας (μειωμένη επήρεια νήσων στον καθορισμό ΑΟΖ με την Αίγυπτο), επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του οπλοστασίου που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία διότι εάν και αυτή συρθεί σε συνομιλίες, εκείνο που θα γίνει θα είναι η υπογραφή της παράδοσης της στην Τουρκία. Ευχόμαστε να μην πληγώσει ξανά τον Κυπριακό Ελληνισμό η Αθήνα και να μην υπονομεύσει τον Αγώνα μας για τα δίκαια μας, αφήνοντας μόνη την Κύπρο στην Σύνοδο Κορυφής.”



