Τιμητική περγαμηνή στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για την παράδοση στην Αστυνομία εγγράφων για πολιτογραφήσεις


1600959674Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα σε μία σεμνή τελετή στα γραφεία της ΕΔΕΚ, η βράβευση του Προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου, από τον Φιλοαστυνομικό Σύνδεσμο Κύπρου, για την ενέργειά του να παραδώσει στην αστυνομία όλα τα έγγραφα σχετικά με το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων.
Τα μέλη του Συνδέσμου τόνισαν την σπουδαιότητα της πράξης του κ. Σιζόπουλου η οποία είχε ως στόχο την διευκόλυνση του έργου της αστυνομίας στον εντοπισμό όσων προχώρησαν σκόπιμα στη διαρροή προς το Al Jazeera με στόχο να πλήξουν τη φήμη της χώρας  μας.
Με τη σειρά του ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη του Συνδέσμου για τη συγκινητική  τους πρωτοβουλία να τον βραβεύσουν. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σιζόπουλος είπε:
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διαφάνεια, η καθαρότητα, η καταπολέμηση της διαπλοκής και πάνω απ’ όλα να στηρίξουμε την πατρίδα μας σε  αυτή τη δύσκολη περίοδο. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση για εμάς δεν υπήρξε προβληματισμός. Από την πρώτη στιγμή  που διαπιστώσαμε πως δεν υπήρχε πρόθεση συνεργασίας με την αστυνομία για να μπορέσει να εξακριβώσει την πηγή της διαρροής και πού αυτή στόχευε, εμείς οφείλαμε, από τη στιγμή που από το 2016 είμαστε κάτοχοι αυτών των εγγράφων, να τα παραδώσουμε στην αστυνομίας σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε  το ερευνητικό της έργο και να συμβάλουμε στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Μίας υπόθεσης που πλήττει την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενδεχομένως να αποτελέσει  ακόμα ένα στοιχείο υπονόμευσής της, σε μια περίοδο δύσκολη. Γι’ αυτό δεν είχαμε άλλες επιλογές, τόσο εγώ όσο και ο Κωστής Ευσταθίου, χωρίς δεύτερες σκέψεις προχωρήσαμε και τα παραδώσαμε. Ευχόμαστε  και ελπίζουμε πως αυτό το υλικό θα μπορέσει να αξιοποιηθεί σωστά και θα συμβάλει στην εξιχνίαση αυτής της απαράδεκτης πράξης που έγινε σε βάρος της κρατικής υπόστασης της  Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού».