Η Επ.Θεσμων ζητά εξηγήσεις από υπουργούς Οικονομικών για τη λίστα Λαγκάρντ

Η Επιτροπή Θεσμών αποφάσισε να καλέσει τους πρώην Υπουργούς Οικονομικών της νυν και της προηγούμενης Κυβέρνησης για να εξηγήσουν για ποιο λόγο δεν εξασφαλίστηκε η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.ÐÑÙÔÇ ÓÕÍÅÄÑÉÁ ÂÏÕËÇÓ

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης σε δηλώσεις μετά την συνεδρίαση χαιρέτισε το γεγονός ότι έχει αναθερμανθεί, όπως είπε, το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή την φορά να εξασφαλιστεί γιατί αποτελεί ένα μεγάλο εργαλείο για διεύρυνση στην απόδοση δικαιοσύνης, διαφάνειας και εισροής μεγάλων κεφαλαίων στα κρατικά ταμεία.

Πρόθεση της Επιτροπής, είπε, είναι να κληθούν όλοι οι πρώην Υπουργοί Οικονομικών και της προηγούμενης και αυτής της Κυβέρνησης για να μας εξηγήσουν τις δυσκολίες γιατί δεν εξασφαλίστηκε η λίστα και πώς μπορούμε θεσμικά να πιέσουμε για να έρθει αυτή η λίστα στην Κύπρο.

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα με τα ονόματα που περιλαμβάνει η λίστα, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η Επιτροπή δεν λειτουργεί στη βάση δημοσιευμάτων αλλά στη βάση επίσημων στοιχείων.

Το θέμα, όπως είπε, θα συζητηθεί στην Επιτροπή την μεθεπόμενη Τρίτη.