Για πρόεδρο της ΕΔΥ προορίζει ο Ν. Αναστασιάδης τον διευθυντή του γραφείου του που παραιτήθηκε

Για πρόεδρο της Επιτροιπής Δημόσιας Υπηρεσίας ή κάποιο άλλο υψηλό αξίωμα προορίζεται ο κ. Παναγιώτης Αντωνίου ο οποίος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα επιστολή παραίτησης του από το αξίωμα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πλήροφορίες μας κάθε άλλο παράthumb.php δυσαρεστημένος είναι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης από τον Διευθυντή του Γραφείου του και όντας ευνοούμενος του δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των κεφαλών που ο ίδιος δήλωσε ότι θα πέσουν (αν θα πέσουν).

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μας δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή τους συνεργάτες του δεν τους προδίδει αλλά τους ανταμείβει, αναβαθμίζοντας τα καθήκοντά τους. Γι αυτό τον κ. Παναγιώτη Αντωνίου είτε θα τον διορίσει πρόεδρο της ΕΔΥ, είτε θα του προτείνει κάποιο άλλο ψηλό πόστο.

Η επιστολή του κ. Αντωνίου εξάλλου συνιστά από μόνη της ένα επικοινωνιακό διθύραμβο υπέρ της διακυβέρνησης Αναστασιάδη και με κανένα τρόπο δεν βγαίνει προς τα έξω οποιαδήποτε δυσαρέκεια ή αιχμή. Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Π. Αντωνίου ότι “συμφωνώ απολύτως ότι επιβάλλονται κάποιες διορθώσεις της πορείας μας και μέρος αυτών είναι και η αναδιάρθρωση της Προεδρίας”.

“Σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμώ η παρουσία μου να αποτελέσει εμπόδιο για αυτή σας την προσπάθεια. Για τούτον τον λόγο, θέτω στην διάθεσή σας την παραίτησή μου προκειμένου να σας διευκολύνω στις αλλαγές που θεωρείτε απαραίτητο να γίνουν”, αναφέρει ο κ. Αντωνίου στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ημερομηνίας 1 Φεβρουαρίου.

Ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “για την ευκαιρία που μου δώσατε να υπηρετήσω την πατρίδα μου από το αξίωμα του Διευθυντή του Γραφείου σας και εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του τόπου μας”.

Ο κ. Αντωνίου θέτει εαυτόν στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας “όποτε κρίνετε ότι μπορώ να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο το έργο σας”.

“Συμπληρώνονται σχεδόν δύο χρόνια από την ημέρα που ο λαός σας ανέθεσε την εντολή διακυβέρνησης της πατρίδας μας και ταυτόχρονα περιποιήσατε προς το άτομό μου την τιμή να με συμπεριλάβετε στους συνεργάτες σας σε αυτή την προσπάθεια για την σωτηρία του τόπου μας”, αναφέρει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Αντωνίου, ο οποίος ευχαριστεί “ιδιαίτερα για αυτή την τιμή”.

Προσθέτει ότι “κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες εσείς αποτρέψατε την καταστροφή του τόπου και συνεχίζετε τις άοκνες προσπάθειές σας για ανόρθωση της οικονομίας και λύση του εθνικού μας θέματος”.

“Από την πλευρά μου προσπάθησα, αγαπητέ μου Πρόεδρε, να υπηρετήσω τον τόπο μου και εσάς με όλες τις δυνάμεις που διαθέτω”, καταλήγει η επιστολή του κ. Αντωνίου.

Θα υπάρξει συνεργασία στο μέλλον  Διαβεβαιώνει ο Ν. Αναστασιάδης

Εξάλλου στην απάντηση του προς τον κ. Αντωνίου ο κ. Αναστασιάδης πλέκει το εγκώμιο του στενού συνεργάτη του και μάλιστα τονίζει ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί στο μέλλον.

Συγκεκριμένα:

Τη λύπη του γιατί μέσα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Προεδρίας της Δημοκρατίας υποχρεώνεται να αποδεχθεί την παραίτηση “και να αποστερηθώ των υπηρεσιών ενός εκ των στενότερων συνεργατών μου”, του Παναγιώτη Αντωνίου, εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει επίσης την πλήρη ικανοποίησή του για τις πολύτιμες υπηρεσίες που ο πρώην Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει προσφέρει και για τον άψογο τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων του, όπως αναφέρει.

“Οι ικανότητες, το ήθος, οι δυνατότητες και η αφοσίωση που επέδειξε όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας μου επιβάλλουν να εκφράσω και δημόσια τις θερμότατες ευχαριστίες μου. Μια συνεργασία που θα συνεχιστεί και στο μέλλον,” καταλήγει στη γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.