Στα πρόθυρα νέου εμφυλίου ο Λίβανος:Κατάληψη υπουργείων από διαδηλωτές

Νεκρός αστυνομικός και 172 διαδηλωτές  έχουν τραυματιστεί.

imagewΤο απόλυτο χάος επικρατεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου και η χώρα βρίσκεται ξανά στα πρόθυρα ενός νέου εμφύλιου σπαραγμού , μετα τη φονική έκρηξη την περασμένη Τρίτη. Ο λαός έχει εξεγερθεί .Διαδηλωτές καταλαμβάνουν το ένα μετά το άλλο  τα κυβερνητικά κτίρια στη Βηρυτό. Τις τελευταίες ώρες διαδηλωτές κατέλαβαν το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Ενέργειας και το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες  μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκε ένας αστυνομικός. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί στις ταραχές ανήλθε σε 172.

Η κατάσταση στην πόλη δείχνει εκτός ελέγχου με βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να καταγράφουν τόσο μετακινήσεις στρατιωτικών οχημάτων όσο και στρατιώτες που επιτίθενται σε διαδηλωτές. Αργά το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας, Χασάν Ντιάμπ ανακοίνωνε  ότι θα προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, μετά τις φονικές εκρήξεις που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου πριν από λίγες ημέρες.

“Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε” είναι το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση διεφθαρμένη και ανίκανη να επιλύσει τα προβλήματα του λαού.