Αρχηγός Αστυνομίας: «Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τον Φ.Σαρίκα»

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στην υπόθεση του Βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρικά, δήλωσε την Τρίτη ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο οποίος είπε πως από το πρωί ο κ. Σαρίκας δίνει ανακριτική κατάθεση στο Αρχηγείο για την υπόθεση του ΣΑΠΑ.feidias-sarikas

Σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη στο Τμήμα Τροχαίας, για ανασκόπηση του 2014 και τους στόχους για 2015, σε σχέση με την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Φειδία Σαρίκα, ξεκίνησε το πρωί στο Αρχηγείο η λήψη κατάθεσης από τον ίδιο.

Πρόσθεσε ότι διεξάγεται σύσκεψη στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, παρουσία της ανακριτικής ομάδας και του Βοηθού Αρχηγού της Αστυνομίας, στον οποίο θα παρατεθεί όλο το μαρτυρικό υλικό και θα ληφθούν οδηγίες ως προς τον παρά πέρα χειρισμό της υπόθεσης.

Ερωτηθείς εάν παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της σύλληψης του Φειδία Σαρίκα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως “αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας”, για να προσθέσει πως “βεβαίως όλα τα ενδεχόμενα είναι αυτή τη στιγμή ανοικτά”.

Σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής κατάθεσης η Αστυνομία θα είναι σε επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα έχει ενημερωθεί ως προς το περιεχόμενο της κατάθεσης του κ. Σαρίκα και από εκεί και πέρα θα δώσει τις δικές του οδηγίες.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα ζητηθεί η άρση των τραπεζικών λογαριασμών του Φειδία Σαρίκα, αφού χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο ακούστηκε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής της ΕΔΕΚ άνοιξε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Αθήνα, ο κ. Χρυσοστόμου είπε: “Βεβαίως θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μη εξαιρουμένης και αυτής της ενέργειας”.

Σε σχέση με την μαρτυρία Σαρίκα, η οποία αφορά την περίοδο 2000 – 2006 και αν θα ολοκληρωθεί σήμερα ή τις επόμενες μέρες, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι μια κατάθεση μπορεί να διαρκέσει μια ή πιο πολλές μέρες, ανάλογα με τα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές, αλλά και με τα δεδομένα του ιδίου του προσώπου από το οποίο λαμβάνεται η κατάθεση. “Στην περίπτωση του κ. Σαρίκα θα δούμε”, είπε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν υπάρχει ενδεχόμενο η Αστυνομία να ζητήσει από τον Φειδία Σαρικά την παράδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων, είπε ότι “όλα αυτά θα εξεταστούν, μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας, που έχουμε με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας”.