Συμπληρωματικά μέτρα παγκύπρια και ειδικά στη Λεμεσό, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας



imagewΣυμπληρωματικά μέτρα, στο πλαίσιο των ενεργειών για περιορισμό της διασποράς του ιού, αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που έγινε με την επιδημιολογική ομάδα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μεταξύ άλλων, τα μέτρα, που ενεργοποιούνται από τα μεσάνυχτα σήμερα, προβλέπουν υποχρεωτική χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους (π.χ. εμπορικά κέντρα, τράπεζες, υπεραγορές, νοσηλευτήρια, εκκλησίες, κοκ) με ποινή €300. Αύξηση δειγματοληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια από 600 την ημέρα σε 1,000, με έμφαση σε Κύπριους που επιστρέφουν από ταξίδια αναψυχής.

Σε ό,τι αφορά τη Λεμεσό και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, τίθενται σε ισχύ ειδικά μέτρα, όπως η επαναφορά του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων των 10 ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις και στα υποστατικά εστίασης σε 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως των τετραγωνικών μέτρων κ.ά. Τα μέτρα στη Λεμεσό θα έχουν ισχύ τρεις εβδομάδες.