Το ΑΚΕΛ επικρίνει τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ για υπόσκαψη της Ελληνικής κυβέρνησης

Το ΑΚΕΛ  με δηλωση του  Εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Λουκαΐδη χαρακτήριζει  ως ακατανόητη  την
υπονόμευση της προσπάθειας του ελληνικού λαού αοό τον προεδρο του ΔΗΣΥ  επισημαίνοντας:ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ - ÄÇÓÕ

«Στην προχθεσινή υπονομευτική του επιχειρηματολογία κατά των διεκδικήσεων του ελληνικού λαού, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου πρόσθεσε ακόμη ένα στοιχείο. Αυτό της δήθεν προστασίας των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος του Συναγερμού, επανέλαβε επίσης την προσπάθεια να μετατρέψει την έννοια της διεκδίκησης σε συνώνυμο του λαϊκισμού.

Είναι αλήθεια ότι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για εγκατάλειψη της τυφλής υποταγής απέναντι στους δανειστές της Ελλάδας δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σ’ όλους όσοι επέλεξαν αυτή την υποτελή στάση και συμπεριφορά.

Κατανοούμε κατά συνέπεια τη σοβαρή δυσκολία του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και της παράταξης του να στηρίξουν τις δίκαιες και λογικές διεκδικήσεις του ελληνικού λαού.
Δεν κατανοούμε όμως και δεν αποδεχόμαστε τη συνεχιζόμενη υπονόμευση της προσπάθειας του ελληνικού λαού για να απαλλαγεί από το ζουρλομανδύα του φαύλου κύκλου της λιτότητας και του μη βιώσιμου χρέους.»