Σύσκεψη Προέδρου με Επιστημονική Ομάδα την Παρασκευή

imagewΣύσκεψη με την Επιστημονική Ομάδα θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την ερχόμενη Παρασκευή στις 9 το πρωί, για την αξιολόγηση των δεδομένων, όπως διαμορφώνονται στην τρίτη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθούν επίσης η λειτουργία των αεροδρομίων, η κατάσταση ενόψει της αναμονής τουριστικού κύματος καθώς και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Παθολόγος με εξειδίκευση στον Έλεγχο Λοιμώξεων Κωνσταντίνος Τσιούτης είπε πως «το ένα που θα συζητήσουμε είναι η επιδημιολογική εικόνα κατά την διάρκεια της τρίτης φάσης, θα γίνουν συγκεκριμένες παρατηρήσεις που μπορεί να κάναμε λόγω της χαλάρωσης των μέτρων και το άλλο που σίγουρα θα συζητηθεί είναι το θέμα των αεροδρομίων, των ταξιδιωτών αφού από τις 20 του μηνός θα σταματήσει ο εργαστηριακός έλεγχος των ταξιδιωτών από τις χώρες κατηγορίας Α. Θα συζητήσουμε για την κατάσταση ενόψει του τουριστικού κύματος που αναμένουμε».

Τα φλέγοντα θέματα σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, σημείωσε, είναι τα αεροδρόμια, ο τουρισμός και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Σε σχέση με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, ο κ. Τσιούτης ανέφερε ότι θα γίνει ενημέρωση από την ειδική ομάδα των επιστημόνων που έχει καταρτιστεί για το θέμα.

Τόνισε ότι η επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο είναι πάρα πολύ καλή τις τελευταίες ημέρες και αυτό είναι πολύ ευχάριστο για το ότι είμαστε στην τρίτη φάση με την ευρεία χαλάρωση.

«Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος στην Κύπρο ξέρει ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζει για να προστατεύεται ο καθένας ατομικά αλλά και τους γύρω του. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσει ο κόσμος να τα εφαρμόζει ούτως ώστε σιγά σιγά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα αλλά υπό τις ασφαλείς συνθήκες που έχουμε τώρα», πρόσθεσε.