Ανοίγει την Πέμπτη το υποστατικό “NAVA”

Ανοίγει την Πέμπτη το βράδυ το υποστατικό στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου που ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του στις 9 Ιουνίου, ύστερα από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, αφού δεν είχε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Σε γραπτή ανακοίνωση της η εταιρεία SEMENAL INVESTMENTS LTD αναφέρει ότι «σήμερα 16 Ιουνίου 2020 το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, αφού διαπίστωσε ότι το επαγγελματικό υποστατικό της εταιρείας με την ονομασία “NAVA” ήταν πλήρως αδειούχο από όλες τις Αρμόδιες Αρχές, διέταξε τη μη συνέχιση του διατάγματος ημερομηνίας 9 Ιουνίου 2020, με το οποίο είχε αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του» το συγκεκριμένο κέντρο αναψυχής.

Προστίθεται ότι με βάση την απόφαση του Δικαστηρίου «το «NAVA» από σήμερα λειτουργεί κανονικά με πλήρη συμμόρφωση σε όλα τα υφιστάμενα διατάγματα. Οι πόρτες του υποστατικού θα ανοίξουν την Πέμπτη (18/6/20) στις οκτώ το βράδυ».

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε στις 9 Ιουνίου προσωρινό διάταγμα αναστολής της λειτουργίας του, ύστερα από αίτημα της Αστυνομίας.Ωστόσο αποδείχθηκε ότι το εν λόγω υποστατικό εξασφάλισε άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού και τον Δήμο Παραλιμνίου.

Σήμερα επρόκειτο να εκδικαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου η ένσταση που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες του κέντρου αναψυχής στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ως προς την εγκυρότητα προσωρινού διατάγματος αναστολής λειτουργίας του.

Ωστόσο σήμερα οι δικηγόροι των ιδιοκτητών παρουσίασαν ενώπιον του Δικαστηρίου την άδεια λειτουργίας που εξασφάλισε το υποστατικό από όλες τις αρμόδιες αρχές, δηλαδή το Υφυπουργείο Τουρισμού και τον Δήμο Παραλιμνίου, με αποτέλεσμα το προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας του κέντρου να ακυρωθεί και να μπορεί πλέον να λειτουργεί κανονικά.

Η αίτηση της Αστυνομίας για προσωρινή αναστολή λειτουργίας του υποστατικού βασιζόταν σε συγκεκριμένο άρθρο που αφορά το Νόμο Περί Λειτουργίας των Κέντρων Αναψυχής και όχι πάνω στο Περι Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, ο οποίος δεν παρέχει εξουσία στην Δύναμη να ζητήσει αναστολή λειτουργίας ενός υποστατικού που δεν κατέχει άδεια.

Οσον αφορά τις εννέα συνολικά υποθέσεις που η Αστυνομία καταχώρησε στις 9 Ιουνίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, εναντίον των ιδιοκτητών του κέντρου αναψυχής, αυτές θα εξεταστούν στις 24 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι πέντε από τις κατηγορίες αφορούν αδικήματα κατά παράβαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και τέσσερις υποθέσεις αφορούν τη λειτουργία του υποστατικού χωρίς άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού κατά τον επίδικο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες του υποστατικού καταγγέλθηκαν από την Αστυνομία το τριήμερο του Κατακλυσμού πέντε φορές, ενώ  παρά τις προειδοποιήσεις των μελών της Δύναμης, συνέχισαν να δείχνουν επαναλαμβανόμενη   αμέλεια και παρακοή των Διαταγμάτων περί Λοιμοκάθαρσεως Νόμου.