Τρία πτητικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο έστειλε η κυβέρνηση για την κατάσβεση πυρκαγιάς στα κατεχόμενα


imagewΤρία αεροπλάνα επιχειρούν και ένα ελικόπτερο βρίσκεται εν πτήση προς την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Χαλεύκας και Καλυβάκια, κατόπιν σχετικού αιτήματος της τ/κ πλευράς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί , ο οποίος του ζήτησε βοήθεια σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Κούσιος, ανταποκρίθηκε αμέσως.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο “υπουργός εξωτερικών” Κουντρέτ Οζερσάι είχε γράψει ότι λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο από την φωτιά ζήτησαν μέσω των ΗΕ βοήθεια με πτητικά μέσα από την ε/κ πλευρά και η απάντηση ήταν ότι θα σταλούν τρία εναέρια πυροσβεστικά οχήματα. «Θεωρώ ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε τέτοιου είδους θέματα είναι σημαντική και πρέπουσα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστα αίτια και μαίνεται ακόμα, ενώ υπάρχουν στην περιοχή πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί καθώς και δασική έκταση.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα,  ο ψευδοπρωθυπουργός, Ερσίν Τατάρ μετέφερε στον κ. Ακιντζί το αίτημα για να ζητηθεί εναέρια παρέμβαση από την ε/κ πλευρά για την κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως αναφέρεται, ο ειδικός αντιπρόσωπος του κατοχικού  ηγέτη, Ερχάν Ερτσίν επικοινώνησε με το γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη μεταφέροντας το αίτημα αλλά και τις πληροφορίες που του έδωσε ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ για την περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και θα επιχειρούσαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.