Ο Ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους:«Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, Νικάμε»

 

Οι εκβιασμοί και απειλές εναντίον της Ελλάδας από τους νεοαποικιστές του Βερολίνου  ώθησαν τον ελληνικό λαό να βγει απόψε στο Σύνταγα  συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο  με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε»Το συλλαλητήριο οργανώθηκε   αυθόρμητα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.silalitirio-2-500x380
Μόνο που οι συγκεντρωμένοι σήμερα δεν διαμαρτύρονταν όπως το 2011 κατά της μνημονιακής πολιτικής, αλλά δήλωναν τη στήριξή τους στη σημερινή κυβέρνηση, στους χειρισμούς της και στην ανατροπή του μνημονίου.
«Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, Νικάμε» είναι το σύνθημα που επικρατούσε έξω από την Βουλή.
«Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό» αναφέρεται στο κάλεσμα που δημοσιεύτηκε στην σχετική σελίδα του Facebook.
Στο κείμενο-κάλεσμα αναφέρεται: «Στέλνουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Η εποχή της γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησής μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας».19669647_EVB_DIAMARTYRIA_GSEE_ADEDY_8761.limghandler

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους απολυμένοι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι πρόσφατα ξανακέρδισαν τις θέσεις τους, και οι απολυμένοι της ΕΡΤ, άρχισαν να συρρέουν από τις 18.00 μπροστά από τη Βουλή. Ιδιαίτερα πυκνό το πλήθος μπροστά από τον μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που πρόσφατα έφυγαν τα κάγκελα και πολλά ήταν τα παιδιά με τους γονείς τους που παρατηρούσαν τους τσολιάδες.
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια σχολίαζαν οι παρευρισκόμενοι την απόλυτη απουσία της αστυνομίας, συγκρίνοντας με παλιότερες συγκεντρώσεις.
«Αποτελεί καθήκον μας να στηρίξουμε την υπέρβαση που γίνεται, δεν μπορούσα να κάτσω σπίτι μου» δηλώνει η Μαρία Πετρίδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ζήσαμε πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές, μέσα στο ψέμα και τη φαυλότητα, τώρα ξημερώνει μια άλλη μέρα» συμπληρώνει.

Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο

Εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν απόψε το “παρών” και στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη.
“Η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα. Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται πλέον στον ELA. Δεν θα δεχθούμε τον νέο εκβιασμό. Δεν θα δεχθούμε την επιστροφή του μνημονίου. Δε θα δεχθούμε την διάλυση της κοινωνίας και την συνέχιση της καταστροφής για τη χώρα μας”, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα της συγκέντρωσης που έγινε μέσω Facebook.
Οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό που έγραφε: “Τέλος ο εκβιασμός. Κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω”. Για τις 16 Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί νέα κινητοποίηση, πάλι στο Λευκό Πύργο, σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευθεί το ελληνικό χρέος.

Συγκεντρώσεις στην Κρήτη

Συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική θέση στις διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκε επίσης στο Ηράκλειο και στην πλατεία Ελευθερίας.
«Δεν θα δεχθούμε τον νέο εκβιασμό. Δεν θα δεχθούμε την επιστροφή του μνημονίου. Δεν θα δεχθούμε την διάλυση της κοινωνίας και την συνέχιση της καταστροφής για τη χώρα μας. Στηρίζουμε την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την παρουσία μας στους δρόμους! Είμαστε το ισχυρότερο χαρτί», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική πρόσκληση την οποία απηύθυναν οι οργανωτές στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ειρηνική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.
Το κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση έγινε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί πολίτες και εκπρόσωποι φορέων στις τοποθετήσεις τους δήλωσαν την συμπαράστασή τους στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα επεσήμαναν ότι η Ελλάδα με την στάση της στέλνει σήμερα σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα να σταματήσουν οι πολιτικές της λιτότητας.