Τσίπρας: Οριστικό τέλος στην τρόικα και στις αδιέξοδες πολιτικές της

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ο μίζερος εταίρος που ακούει διδαχές»

Μέσα σε μια μόλις εβδομάδα η κυβέρνηση έδωσε ελπίδα στον πολύπαθο λαό και ταυτότητα στην πατρίδα, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρώτη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ζούμε ιστορικές στιγμές και την ιστορία τη γράφει ο ελληνικός λαός.newego_LARGE_t_1101_54422098_type12713

«Χρειάστηκε μόλις μια βδομάδα, για να συζητήσει η Ευρώπη για την ανάπτυξη και όχι για τη λιτότητα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε ότι «η πατρίδα μας έγινε σημείο αναφοράς, για να μπει ένα τέλος στο οικονομικό παράλογο».
Ανέφερε ότι «στη χώρα μας δεν κυριαρχεί πλεόν η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα» και ότι «η Ελλάδα έχει πλέον τη δική της διαπραγματευτική φωνή, τη δική της διαπραγματευτική ισχύ» για να υπογραμμίσει ότι «η νέα κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην τρόικα και στις αδιέξοδες πολιτικές της».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι πια ο μίζερος εταίρος που ακούει διδαχές. Θα σεβαστούμε τους κανόνες και περιμένουμε και από τους εταίρους μας να σεβαστούν τη βούληση του ελληνικού λαού. Περιμένουμε και τις προτάσεις της Γερμανίας, από την οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτα συγκεκριμένα».
«Ο ελληνικός λαός έζησε έναν εφιάλτη. Χάθηκε το 25% του εισοδήματός του και 2,5 εκατ. συμπολίτες μας φτωχοποιήθηκαν, ενώ 200.000 νέοι ξενιτεύτηκαν. Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορύσε να κρατηθεί με αυτά τα αποτελέσματα, αλλά στην Ελλάδα κρατήθηκε για 4,5 χρόνια. Και υπάρχει ακόμη μια κάστα εντός και εκτός Ελλάδας που παρακαλά αυτός ο λαός να παραμείνει το πειραμοτόζωο για να εφαρμοστεί στο διηνεκές η βαρβαρότητα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.