Το Υπ. Παιδείας συγχαίρει τον Στ. Χριστοδούλου για τη βράβευσή του με το Βραβείο Λογοτεχνίας της ΕΕ


 cache_728x3000_Analog_medium_534077_2802913_162018Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) συγχαίρει θερμά τον Σταύρο Χριστοδούλου για τη βράβευση του έργου του ΄΄Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός΄΄ με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανακοινώθηκε από τους φορείς που έχουν την ευθύνη για τον συντονισμό των Βραβείων Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, αυτή η αναγνώριση και βράβευση του έργου του συγγραφέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο έρχεται σε συνέχεια της βράβευσης του από το ΥΠΠΑΝ με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2019.

Οι φορείς που έχουν την ευθύνη για τον συντονισμό των Βραβείων Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Διεθνής Ομοσπονδία Βιβλιοπωλών (EIBF), το Συμβούλιο Ευρωπαίων Συγγραφέων (EWC) και η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP), ενώ τα Βραβεία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα 15 κράτη. Τα 42 συμμετέχοντα κράτη είναι χωρισμένα σε τρεις ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν στον διαγωνισμό εκ περιτροπής σε επαναλαμβανόμενο κύκλο τριών ετών.

Φέτος τιμήθηκαν με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 13 συγγραφείς από ισάριθμα κράτη, περιλαμβανομένης της Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Βραβεία Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν στην ιστοσελίδα: https://www.euprizeliterature.eu/.