ΗΠΑ:Απολύθηκε επιστήμονας επειδή αρνήθηκε να αλλοιώσει στοιχεία για τον κορωνοϊο

e9d0bf83-e6c9-4a85-9fd0-c775168ef33f-Jones_dashboard-768x432Η Ρεμπέκα Τζόουνς πρώην διαχειρίστρια της ιστοσελίδας που παρουσίαζε τα κρούσματα COVID-19 στην πολιτεία Φλόριντα, υποστηρίζει πως απολύθηκε επειδήή αρνήθηκε να αλλοιώσει τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας USA Today.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται ένα email από την ίδια την Τζόουνς, απομακρύνθηκε από τη θέση της διαχειρίστριας του πίνακα στοιχείων στις 5 Μαΐου και ύστερα απολύθηκε από την Υπηρεσία Υγείας της Φλόριντα τη Δευτέρα, επειδή, όπως υποστηρίζει, αρνήθηκε να «αλλάξει δεδομένα με χειροκίνητο τρόπο, ώστε να φαίνονται πως το σχέδιο για επανέναρξη της οικονομίας και επαναλειτουργία των καταστημάτων μπορεί να εφαρμοστεί».

Η εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Φλόριντα, Έλεν Αγκουίρ Φερέ, δήλωσε στην εφημερίδα Miami Herald πως οι πληροφορίες στον πίνακα στοιχείων είναι ακριβείς.

Σε άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Τζόουνς προειδοποίησε πως η απομάκρυνσή της ίσως σηματοδοτεί μια αλλαγή στην προσβασιμότητα και διαφάνεια των στοιχείων που παρουσιάζονται στον πίνακα.

Η Υπηρεσία Υγείας της Φλόριντα σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Τρίτη, δήλωσε πως μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 46.944 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και έχουν σημειωθεί 2.052 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας.