Τραγικός θάνατος 37χρονης μητέρας διδύμων στην Αγία Νάπα

Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα την Ευδοκία Παναγιώτου, 37 χρόνων από τη Σωτήρα, μητέρα δίδυμων αγοριών ηλικίας 2 χρόνων, σημειώθηκε μετά τη μία το μεσημέρι στον αυτοκινητόδρομο Ξυλοφάγου – Αγίας Νάπας.ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ ÊÏÑÄÅËÁ

Από το δυστύχημα τραυματίστηκε σοβαρά ο σύζυγος της 37χρονης Ανδρέας Παναγιώτου 42 ετών από το Παραλίμνι, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν τα δίδυμα αγοράκια του ζεύγους, που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο, καθισμένα στα ειδικά παιδικά καθίσματα και προσδεδεμένα σωστά με τη ζώνη ασφαλείας.

Όπως δήλωσε ο υπαστυνόμος Γιάννος Καπνουλλάς, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «γύρω στη μία και τριάντα το μεσημέρι αυτοκίνητο τύπου 4Χ4 τύπου σαλούν που οδηγούσε ο Παναγιώτου, στον αυτοκινητόδρομο από Ξυλοφάγου προς Αγία Νάπα, σε κάποιο σημείο του δρόμου πριν την έξοδο προς την Αγία Νάπα, κτύπησε αριστερά πάνω στο σιδερένιο διαχωριστικό του δρόμου».

Το αυτοκίνητο,στη συνέχεια «κινήθηκε αριστερά προς την άκρια του δρόμου όπου υπάρχει τσιμεντένιο περιτοίχισμα, συγκρούστηκε σ’ αυτό και άρχισε να αναποδογυρίζεται μέσα στον αυτοκινητόδρομο. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν η συνοδηγός Ευδοκία Παναγιώτου να εκσφενδονιστεί από το αυτοκίνητο και να καταπλακωθεί. Τελικά το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στο μέσο περίπου του αυτοκινητόδρομου».

Σύμφωνα με τον κ. Καπνουλλά, «εντός του αυτοκινήτου βρίσκονταν τα δίδυμα αγοράκια του ζεύγους ηλικίας 2 χρόνων, τα οποία παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, τραυματίστηκαν ελαφρά αφού κάθονταν στο πίσω μέρος του οχήματος σε ειδικά παιδικά καθίσματα σωστά προσδεδεμένα. Από το δυστύχημα ο σύζυγος τραυματίστηκε σοβαρά».

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της ΑΔΕ Αμμοχώστου, οι οποίοι απέκλεισαν τη σκηνή μέχρι την άφιξη των ασθενοφόρων, τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Οι επί καθήκοντι ιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο «επιβεβαίωσαν το θάνατο της 37χρονης Ευδοκίας Παναγιώτου. Λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Ανδρέα Παναγιώτου, οι γιατροί μιλούν για ακρωτηριασμό μέρους του ποδιού του. Το ένα αγοράκι έχει σπασμένο χέρι, ενώ το δίδυμο αδελφάκι του έχει τραυματιστεί πιο ελαφριά». Ο πατέρας και τα δύο αγοράκια κρατούνται για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καπνουλάς είπε πως «αιτία του δυστυχήματος είναι προφανώς η υπερβολική ταχύτητα». Ανέφερε ακόμα ότι τα δυστύχημα κατέληξε θανατηφόρο επειδή η 37χρονη γυναίκα δεν έφερε ζώνη ασφαλείας, ενώ μέχρι στιγμής η Αστυνομία δεν γνωρίζει γιατί δεν φορούσε τη ζώνη της.

Τις συνθήκες του νέου θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος εξετάζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.