Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνει το ΑΚΕΛ επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι εκχωρεί σε Αμερικανούς το στρατικό νοσοκομείο που βρισκεται στο χώρο του του BMH.
“Αποκαλύφθηκε σήμερα ότι το Αμερικανικό Ινστιτούτο AIMIS βρίσκεται σε επαφές με το Υπουργείο Άμυνας για παραχώρηση και εκμετάλλευση του νέου διώροφου Στρατιωτικού Νοσοκομείου 106 ΣΝΕ που βρίσκεται στο χώρο BMH. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από τη διεύθυνση του Αμερικανικού Ινστιτούτου ενώ το Υπουργείο Άμυνας παραδέχεται ότι γίνονται βολιδοσκοπήσεις, αλλά δεν λήφθηκε ακόμα απόφαση.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ισοδυναμούσε με νέο πλήγμα στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας. Το ΑΚΕΛ αναμένει άμεσες και σαφείς απαντήσεις από την κυβέρνηση:
- Έχει οποιαδήποτε σκέψη ή απόφαση η κυβέρνηση να παραδώσει το νέο Στρατιωτικό Νοσοκομείο σε ιδιώτες; Και αν ναι, με ποιο σκεπτικό και με ποια διαδικασία προχωρεί σε κάτι τέτοιο;
- Μπορεί να δικαιολογηθεί με οποιοδήποτε τρόπο η παράδοση σε ιδιωτικά χέρια ενός νοσοκομείου που ολοκληρώθηκε πριν πέντε χρόνια και στοίχισε στους Κύπριου πολίτες δύο εκατομμύρια ευρώ;
- Αποτελεί επιλογή για την κυβέρνηση να παραδίδει δημόσια νοσοκομεία στον ιδιωτικό τομέα;
Aν κάτι τέτοιο είναι έστω στις σκέψεις της κυβέρνησης, προφανώς δεν έχει καταλάβει τίποτα ούτε από τη δοκιμασία της πανδημίας. Ο τόπος χρειάζεται ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, όχι να παραδίδουμε νοσοκομεία σε ιδιώτες.





