Βουλγαρία: Απαγορεύτηκε η είσοδος και έξοδος από την Σόφια

imagewΤην απόφαση να απαγορευτεί η είσοδος ή έξοδος οχημάτων από την Σόφια, την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, έλαβε η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ.

Η συγκεκριμένη οδηγία εγκίθηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπόικο Μπόρισοφ μετά από συστάσεις του Ανάνιεφ και του επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης του κορονοϊού, οι οποίο επεσήμαναν πως πολλοί πολίτες προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την Σόφια, όπου έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού.

Η ομάδα αντιμετώπισης του κορονοϊού, εξέφρασε φόβους πως η έξοδος ανθρώπων από την πρωτεύουσα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα εξάρσεις του ιού σε άλλα μέρη της χώρας.

«Οτιδήποτε μου μετέφερε ο στρατηγός Μουταφτσίσκι, με ωθεί στο να δώσω εντολή για την απαγόρευση εισόδου ή εξόδου οχημάτων από και προς την Σόφια, ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα της 17ης Απριλίου, μέχρι νεωτέρας» δήλωσε ο Ανάνιεφ, όπως αναφέρει ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Βουλγαρίας.Μεταφορά φορτίων, οχήματα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και μεταφορά εργαζομένων προς τις επιχειρήσεις της πόλης δεν περιλαμβάνονται στην απαγόρευση.

Μέχρι τώρα στη Βουλγαρία έχουν επιβεβαιωθεί 783 κρούσματα κορονοϊού με 37 νεκρούς.