Aλληλεγγύη:Υποχρέωση όλων να μεριμνήσουμε για την επόμενη μέρα


Το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοινωση του σημειώνει τα πιο κάτω:

imagew“Πρώτιστο και μέγιστο μέλημα πρέπει να είναι η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και η απαλλαγή από τον κορωνοϊό. Προς αυτή την κατεύθυνση και με βάση ιατρική πληροφόρηση έχουμε θέσει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά -ερχόμενοι σε σύγκρουση ακόμη και με το Υπουργείο Υγείας – σε βαθμό που πολλές φορές μας κατηγορούν για «στείρα αντιπολίτευση». Ακόμη ζητήσαμε την άμεση δημοσιοποίηση κάθε υποστατικού στο οποίο υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα χωρίς στιγματισμό, για την προστασία των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας. Επιμένουμε σε συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του γενικού πληθυσμού τα οποία θα συμβάλουν στον περιορισμό της διασποράς του ιού, τονίζοντας επανειλημμένα ότι η παντελής αποφυγή των μολύνσεων είναι πρακτικά αδύνατη. Ακόμη και στιγμιαία χαλάρωση της εγρήγορσης, όσο αυστηρά και αν είναι τα μέτρα προστασίας, μπορεί να οδηγήσει σε διασπορά του ιού.
Ταυτόχρονα βλέπουμε την υποχρέωση όλων μας να προνοήσουμε και για την επόμενη μέρα, όταν χιλιάδες άνθρωποι στον τόπο μας πιθανόν να βρεθούν χωρίς εργασία.
Πάγια θέση μας -πολύ πριν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση- ήταν και παραμένει ο σχολαστικός έλεγχος όλων των επιχειρήσεων που παραμένουν ανοικτές. Ο έλεγχος κατά τακτά διαστήματα όλων των εργαζομένων και το κλείσιμο τους προς απολύμανση και αντικατάσταση του προσωπικού ευθύς ως διαπιστωθεί η ύπαρξη κρούσματος. Με σκοπό να διαφυλαχθεί η ασφαλής συνέχιση της λειτουργίας των παραγωγικών βιομηχανιών και οργανισμών που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.
Οι κανιβαλισμοί και άκριτοι αφορισμοί δεν ωφελούν κανένα. Και θα βλάψουν θανάσιμα την οικονομική πορεία του τόπου.”