Τουρκικές εφημερίδες κατηγορούν την Ελλάδα για συκοφαντία


 Δημοσιεύματα στις ακραίων θέσεων τουρκικές εφημερίδες Γενί Ακίτ 2851083και Ντιριλίς κατηγορούν την Ελλάδα για “συκοφαντία και κακία”  υποστηρίζοντας ότι αποτελούν ψεύδη οι αναφορές στον ελληνικό Τύπο ότι η Τουρκία συγκεντρώνει μετανάστες με κορωνοϊό και τους αναγκάζει να μεταβούν στην Ελλάδα.

Υπό τον τίτλο “Ελληνική Κακία” η τουρκική εφημερίδα Γενί Ακίτ γράφει ότι οι Έλληνες προκειμένου να “κρατήσουν την ΕΕ με το μέρος τους” ξεκίνησαν δια των ελληνικών ΜΜΕ “εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμησης” της Τουρκίας, η οποία έτεινε χείρα βοηθείας. Ειδικότερα, αναφέρεται πως αυτοί που “τάσσονται εναντίον της Τουρκίας’ στην Ελλάδα είναι οι ‘υποκινητές μίας τέτοιας κακόβουλης συκοφαντίας που δεν θα σκεφτόταν ούτε το πιο μοχθηρό μυαλό’ . Γράφει ότι την στιγμή που η Τουρκία συνδράμει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας, κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, ‘ενοχλήθηκαν’ από τους επαίνους προς την Άγκυρα και επιδόθηκαν σε ‘εκστρατεία συκοφαντίας’ περί ‘τουρκικής εχθρότητας’ δια  χειρός του ελληνικού κράτους. Σύμφωνα με την Γενί Ακίτ, η Καθημερινή αποτελεί ‘σημαία’ της εν λόγω εκστρατείας η οποία υποστήριξε πως ‘η Τουρκία αναγκάζει μετανάστες με Covid-19 να περάσουν στην Ελλάδα’.

Η Ντιριλίς Ποστασί επί του ιδίου θέματος παραθέτει σύντομο δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Απίστευτη συκοφαντία από την Ελλάδα”.