Ο Ερντογάν δεν αποδέχθηκε την παραίτηση του ΥΠΕΣ

FILE PHOTO: Turkish President Tayyip Erdogan speaks during a news conference in Istanbul, Turkey, January 24, 2020. REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως έγινε γνωστό σε σχετική ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής (12/04).

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντόγαν, απέρριψε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στη σκιά του κορονοϊού (COVID-19), όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής (12/04).

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή της, η Προεδρία της Τουρκίας επισημαίνει:

«Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών μας δεν έγινε αποδεκτή, θα συνεχίσει να υπηρετεί».Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού υπέβαλε την παραίτησή του μετά την κριτική που δέχθηκε για την εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα.

Ο Σοϊλού υπέβαλε την παραίτησή του, δύο ημέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 μεγάλες πόλεις της χώρας, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να σπεύσουν πανικόβλητοι στα εμπορικά καταστήματα για να προλάβουν να ανεφοδιαστούν πριν κλείσουν.

«Ας με συγχωρέσουν το έθνος μου, το οποίο ουδέποτε ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρός μας, στον οποίο θα παραμείνω πιστός για όλη μου τη ζωή. Αποχωρώ από το αξίωμα του υπουργού Εσωτερικών που είχα την τιμή να υπηρετώ», ανέφερε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ανακοίνωσή του.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής έληξε  τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι, την Παρασκευή (10/04), το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και της Αττάλειας, για το Σαββατοκύριακο 11-12 Απριλίου.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της Τουρκίας επέκρινε την απόφαση, καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε καταστήματα πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πάντως, με τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στην Τουρκία έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 56.956 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.198 θάνατοι.