Ρωσία:Σε 60 εθελοντές το φάρμκο κατά του κορωναϊού

 

Σε 60 εθελοντές αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο των κλινικών δοκιμών για το φάρμακο εναντίον του κορονοϊού που δημιουργήθηκε στη Ρωσία.imagew

«Κατά τη διάρκεια του πρώτο σταδίου των κλινικών δοκιμών, θα διεξαχθούν έλεγχοι σε 60 εθελοντές. Μάλιστα, δημιουργοί του φαρμάκου θα είναι και αυτοί εθελοντές, επειδή είναι βέβαιοι για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του» δήλωσε ο επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου «Vector».

Διαβεβαίωσε δε, ότι όλες οι δοκιμές θα διενεργηθούν σύμφωνα με τους κλινικούς κανονισμούς.

«Οι δοκιμές θα λάβουν χώρα σε υγιείς εθελοντές, ενώ θα ακολουθήσουν το εγκεκριμένο πρωτόκολλο» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν πολύ μεγάλο, καθώς οι προσφερόμενοι εθελοντές ξεπέρασαν τον απαιτούμενο αριθμό.

«Ήδη δημιουργούμε τις ομάδες. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να γίνουν εθελοντές, να είναι οι πρώτοι που θα αποκτήσουν ανοσία έναντι του κορονοϊού» κατέληξε ο Ρώσος επιστήμονας

Στις 11 Μαρτίου του 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση «πανδημίας», με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για 1,7 εκατ. κρούσματα και 382.000 νεκρούς.

Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την εξεύρεση της κατάλληλης θεραπείας / φαρμάκου, αλλά και για την αναζήτηση ενός αποτελεσματικού εμβολίου.