Κίνημα Αλληλεγγύη: Ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι και η κατάσταση στα νοσηλευτήρια

Ως ωρολογιακή βόμβα η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί χαρακτηρίζει την κατάσταση στα νοσηλευτήρια το Κίνημα Αλληλεγγύη σημειώνοντας πως 1στα 4 κρούσματα είναι προσωπικό των νοσοκομείων.

 Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα πιο κάτω:

“Τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πανδημία του κορωνοϊού στην Κύπρο αποδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης.2847551
Η απόφαση της κυβέρνησης να ριχτεί στη μάχη για καταγραφή της πραγματικής εικόνας της πανδημίας μέσω της διενέργειας χιλιάδων εργαστηριακών ελέγχων οι οποίοι αναμένεται ότι θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο, είναι ορθή και θα την ξεδιαλύνει ακόμη περισσότερο.
Τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία χαρακτηρίζουν ως «ωρολογιακή βόμβα» τους ασυμπτωματικούς φορείς ανάμεσα στον γενικό πληθυσμό που κατά τις εκτιμήσεις του Υπουργού Υγείας είναι 13-16%.
Για εμάς, ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι και η κατάσταση στα νοσηλευτήρια , όπου τα πλείστα έχουν αδρανοποιηθεί λόγω διασποράς του ιού ενώ:
– Ποσοστό 25% των διαγνωσθέντων ανήκουν στο προσωπικό των νοσοκομείων.
– Ποσοστό 21% είναι ασυμπτωματικοί φορείς ανάμεσα στους 550 περίπου πού ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Είναι σαφές ότι υπάρχει εγχώρια μετάδοση με τους ειδικούς επιδημιολόγους να ομιλούν για μικρά ή μεγαλύτερα δίκτυα μετάδοσης.
Οι επόμενες εβδομάδες είναι οι πλέον κρίσιμες για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.
Καλούμε τους πολίτες για ακόμη μια φορά να επιδείξουν ύψιστη υπευθυνότητα και να συμμορφώνονται πλήρως με τα διατάγματα της κυβέρνησης.”