Nέα Υόρκη:Σοκαριστικές εικόνες από βίντεο δείχνει μαζικούς τάφους στο νησί των νεκρών

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από τη Νέα Υόρκη, μετά και την κυκλοφορία βίντεο που αποτυπώνει κρατούμενους να ανοίγουν μαζικούς τάφους για όσους έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό.hartisland3

Στη δημοσιότητα κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο που τραβήχτηκε μέσω drone, και σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, φέρεται να δείχνει κρατούμενους από τις τοπικές φυλακές της Νέας Υόρκης να ανοίγουν μαζικούς τάφους στο νησί Χαρτ ή αλλιώς «νησί των νεκρών», όπου θα ταφούν οι νεκροί από τον κορονοϊό.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα Πέμπτη, φέρεται, σύμφωνα με τη New York Post, δείχνει τους κρατούμενους να φορούν τον απαραίτητο εξοπλισμό, να μεταφέρουν τα ξύλινα φέρετρα στο έδαφος και να περιμένουν τις μπουλντόζες και τους εκσκαφείς να τα καλύψουν με χώμα.

Το γεγονός αυτό, παρότι σοκαριστικό για όλους τους υπολοίπους, δεν συνιστά και κάτι καινούριο για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης. Το νησί αυτό, εδώ και 150 χρόνια, χρησιμοποιείται ως χώρος τάφης για όλους τους «ανώνυμους» νεκρούς.

Η Melinda Hunt, διευθύντρια του Hart Island Project, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που τράβηξε το βίντεο, μιλώντας γι’ αυτό, ανέφερε ότι εκείνη την ημέρα κηδεύτηκαν 23 άνθρωποι.

Όπως διευκρινίζει και η ίδια, μπορεί να μην είναι σίγουρη για το εάν αυτοί οι άνθρωποι υπήρξαν θύματα του COVID-19, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι τις τελευταίες μέρες γίνονται ολοένα και περισσότερες ταφές.

«Είναι μια πολύ πιο απλή διαδικασία πλέον απ’ ό,τι ήταν πριν από λίγο καιρό», δήλωσε την Τρίτη στην εφημερίδα The Post.hartisland708

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν», τόνισε.

Τι δηλώνουν οι αξιωματούχοι

Αξιωματούχοι του δημαρχείου, πάντως, υπογράμμισαν την Τρίτη ότι μέχρι στιγμής δεν έχει θαφτεί κανένας ασθενής με κορονοϊό στο νησί.

Παράλληλα, εκπρόσωπος Τύπου, ερωτώμενος σχετικά με το εάν πιστεύει ότι υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό, απάντησε ότι δεν το πιστεύει, αλλά δεν είναι και βέβαιος αν κάποιο από τα πτώματα είχε διαγνωστεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σήμερα, Πέμπτη, στην πολιτεία ανέρχεται σε 7.067.