Επιστήμονες ανακάλυψαν σε σαρκοφάγο της Αρχαίας Αιγύπτου, μια «κρυμμένη θεότητα»

Η σαρκοφάγος που ερευνούσαν Βρετανοί συντηρητές, έκρυβε μια έκπληξη, καθώς εντοπίστηκαν σχέδια μιας θεότητας της Αρχαίας Αιγύπτου τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πλευρά της κατασκευής.sdgg_3

Μια ιδιαίτερη ανακάλυψη έκαναν Βρετανοί ερευνητές και συντηρητές, καθώς κατά τη διάρκεια εργασιών σε σαρκοφάγο της Αρχαίας Αιγύπτου, ανακάλυψαν μια «κρυμμένη θεότητα».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Daily Mail», η σαρκοφάγος επρόκειτο να εκτεθεί στη Σκωτία και οι συντηρητές έβγαλαν τη μούμια, που θεωρείται ότι είναι ιέρεια ή πριγκίπισσα από την πόλη των Θηβών της Αρχαίας Αιγύπτου, για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα, και ανακάλυψαν «ζωγραφισμένες φιγούρες μιας αιγυπτιακής θεότητας τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική βάση της κατασκευής».

Ο Δρ. Μαρκ Χολ, υπεύθυνος συλλογών του Perth Museum, δήλωσε:

«Ήταν μια μεγάλη έκπληξη όταν είδαμε αυτά τα σχέδια να εμφανίζονται. Δεν είχαμε ποτέ λόγο να την ανασηκώσουμε [τη σαρκοφάγο] τόσο ψηλά ώστε να μπορέσουμε να δούμε το κάτω μέρος της και ποτέ δεν είχαμε σηκώσει τη μούμια προηγουμένως και έτσι δεν περίμενε να δούμε τίποτα. . Έτσι, το να δούμε τα σχέδια και στις δύο επιφάνειες, είναι ένα πραγματικό bonus και μας προσφέρεται κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό ώστε να το μοιραστούμε με τους επισκέπτες».Οι εν λόγω φιγούρες φαίνεται να είναι απεικονίσεις της αρχαίας αιγυπτιακής θεάς Ιμεντέτ, προστάτιδας των νεκρών.

Πάντως, οι ερευνητές σκοπεύουν τώρα να μελετήσουν περαιτέρω αυτές τις εικόνες για να δοκιμάσουν και να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της μούμιας που χρονολογείται μεταξύ 760 και 525 π.Χ..