Κίνημα Αλληλεγγύη:Ένα στα δύο κρούσματα μεταδόθηκαν εντός των νοσηλευτικών δομών

Το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για  τα νοσηλευτήρια τονίζοντας πως επιβάλλεται να παρεμποδιστεί η ενδονοσοκομειακή και η ιατρογενής διασπορά.1567780679_eleni

Αναφέρει συγκεκριμένα:

Εδώ και πολλές ημέρες με ανακοινώσεις μας καλούμε την κυβέρνηση να εκδώσει οδηγία όπως κάθε προσερχόμενος στα νοσοκομεία μας αντιμετωπίζεται ως δυνητικός φορέας του Covid-19, ώστε να παρεμποδιστεί η ενδονοσοκομειακή και η ιατρογενής διασπορά.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Αποτέλεσμα: Ένα στα δύο κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά μεταδόθηκαν εντός των νοσηλευτικών μας δομών.

Δεν είναι η ώρα για αντιπολίτευση, αλλά δεν είναι η ώρα ούτε και για κοροϊδίες: Για την αύξηση των κρουσμάτων δεν φταίει μόνο η μερίδα του λαού που δεν συμμορφώνεται, αλλά φταίνε και τα ελλιπή μέτρα που έλαβαν οι αρμόδιοι για την προστασία των νοσηλευτικών δομών και του προσωπικού κατά τη διαχείριση των ασθενών.

Όσα περιοριστικά μέτρα και απαγορεύσεις και αν επιβληθούν στο λαό, αν δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα για να παρεμποδιστεί η ενδονοσοκομειακή και η ιατρογενής διασπορά, τα κρούσματα δυστυχώς θα αυξάνονται και θα πιέζουν όλο και περισσότερο τις αντοχές του συστήματος Υγείας.

 

Τονίζουμε εμφαντικά ότι αυτή μας η θέση ΔΕΝ απαλλάσσει τον πολίτη από την υποχρέωση να μένει στο σπίτι και να αποφεύγει την παραμικρή αχρείαστη διακίνηση, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού μέσα στον γενικό πληθυσμό.