Νικόλας Παπαδόπουλος:H κυβέρνηση θέλει να ελέγξει την Τράπεζα Κύπρου

Σαφείς αιχμές ότι προωθούνται στο Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου  πελάτες του Δικηγορικού του Γραφείου

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγόρησε σήμερα ευθέως την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θέλει να ελέγξει την Τράπεζα Κύπρου ενώ άφησε σαφείς αιχμές  για  το δικηγορικό γραφείου του Προέδρου ότι προωθεί  στο Διοικητικό Συμβούλιο  της Τράπεζας πελάτες του δικηγορικού γραφείου.

det_10-nicolas1-philippsΟ κ. Παπαδόπουλος  επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα όταν ληφθούν οι αποφάσεις .

Αργοτερα μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων  στο Προεδρικό, ο Νικ. Παπαδόπουλος ερωτηθείς πού βασιζει  την  κριτική που άσκησε στην Κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ελέγξει τις τράπεζες ανέφερε:.

«Εδράζεται από το γεγονός ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο που προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τις συμμαχίες μας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά χώρες που μπορούν να διαδραματίσουν ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, και αναφέρομαι στη Ρωσία, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και δυστυχώς και η Κυβέρνηση έχουν στείλει στο μήνυμα ότι οι Ρώσοι μέτοχοι των κυπριακών τραπεζών βρίσκονται υπό διωγμό». Αυτό δεν το λέω εγώ, συνέχισε, «το λένε μέλη του ομοσπονδιακού συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, φίλοι της Κύπρου, που δηλώνουν ότι είναι εχθρική η στάση της Κεντρικής Τράπεζας προς τους Ρώσους μετόχους και καταθέτες των κυπριακών τραπεζών».

Άρα, ανέφερε, «αν επιδιώκουμε να έχουμε τη συμβολή της Ρωσίας σε αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές μεθοδεύσεις, πρέπει να σεβόμαστε, ακριβώς, και τα συμφέροντα των Ρώσων μετόχων που έχασαν χρήματα με το κούρεμα και μετατράπηκαν σε μετόχους της Τράπεζας Κύπρου».

«Επομένως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να προσεγγίσουμε αυτά τα ζητήματα με ένα ολοκληρωμένο τρόπο», σημείωσε.Αν η Κύπρος επιδιώκει να έχει συμβολή της Ρωσίας στο Κυπριακό, τότε θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στα συμφέροντα των Ρώσων μετόχων κυπριακών τραπεζών, υπέδειξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ .

Σε ερώτηση αν οι νέοι μέτοχοι δεν έχουν το δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις σε μια ιδιωτική επιχείρηση, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «παίρνουν τις αποφάσεις τους με τις ψήφους που ελέγχει η Κυβέρνηση μέσω του ποσοστού που ελέγχει από το κούρεμα της Λαϊκής Τράπεζας».

Επομένως, είπε, «σε συνεργασία με την Κυβέρνηση είναι που οι νέοι μέτοχοι ελέγχουν την τράπεζα, εξάλλου φαίνεται και από τον τρόπο που θα ελέγχουν το ΔΣ αν αληθεύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες».

Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  ερωτηθείς αναφορικά με τις  επικρίσεις  του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει την Τράπεζα Κύπρου, προωθώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο πελάτες του δικηγορικού γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη,  είπε ότι «έχει ήδη απαντήσει το δικηγορικό γραφείο στις εν λόγω καταγγελίες».

«Εκείνο που μπορώ να αναφέρω εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας  πρόσθεσε, είναι ότι από την ημέρα εκλογής του στην προεδρία της Δημοκρατίας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το δικηγορικό γραφείο»..