Διευθυντικό στέλεχος του Γ. Νοσοκομείου Λεμεσού απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του λόγω υποψίας κορωνοϊού

imagew Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στη διευθυντική ομάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και ως εκ τούτου ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας απομάκρυνε το εν λόγω άτομο από τα καθήκοντά του και τέθηκαν σε ισχύ τα σχετικά πρωτόκολλα.

Ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι «υπό διερεύνηση για κορωνοϊό τελεί μέλος της Διευθυντικής Ομάδας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού το οποίο έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντα του και ο ΟΚΥπΥ, σε συνεργασία με την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης έχει ενεργοποιήσει τα σχετικά πρωτόκολλα».

Προσθέτει ότι θα κρατεί το κοινό ενήμερο για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη.

Ο ΟΚΥπΥ απευθύνει έκκληση «στον κάθε ένα να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την προστασία της υγείας όλων μας».

Κρούσμα στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού

Στο μεταξύ, στην ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων για τη διαχείριση των στενών επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος σε επαγγελματία υγείας στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, προχώρησε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, ύστερα από σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων αποφασίστηκαν όπως τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και δεν έχουν έλθει σε επαφή με τον επαγγελματία υγείας λάβουν εξιτήριο με οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς.

Θα γίνει ιχνηλάτηση των παιδιών που νοσηλεύθηκαν την περίοδο από τις 13 Μαρτίου μέχρι και τις 16 Μαρτίου και που πιθανόν να ήλθαν σε επαφή με τον επαγγελματία υγείας. Σε αυτό το σημείο, ο ΟΚΥπΥ υπενθυμίζει ότι η λοίμωξη από κορωνοϊό στα παιδιά είναι ήπια χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο.

Αποφασίστηκε επίσης να μην γίνονται νέες εισαγωγές στον Παιδιατρικό θάλαμο μέχρι νεωτέρας, οπότε και θα αξιολογηθεί η κατάσταση, ενώ όλα τα Εξωτερικά Ιατρεία Παιδιατρικής ακυρώνονται, επίσης μέχρι νεωτέρας.

Επίσης, για όλους όσους πληρούν τα κριτήρια του πρωτοκόλλου και χαρακτηρίστηκαν στενή επαφή, έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία λήψης δειγμάτων για εξέταση και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό και θα γίνει η απολύμανση των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν από το επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Η σύσκεψη αποφάσισε ακόμη ότι τα περιστατικά στο ΤΑΕΠ που χρήζουν εισαγωγής θα παραπέμπονται στο ΝΑΜΙΙΙ και στον ιδιωτικό τομέα με αγορά υπηρεσιών, ενώ απαγορεύεται το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς.

Τέλος, ο ΟΚΥπΥ απευθύνει έκκληση έκκληση στον κάθε ένα να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την προστασία της υγείας όλων μας.