Σε αυτοπεριορισμό στρατιωτικός των Βρ.Βάσεων στο Ακρωτήρι που βρέθηκε θετικό σε κορωναϊό,

Σε αυτοπεριορισμό βρίσκεται το μέλος της κοινότητας των Βρετανικών Δυνάμεων Κύπρου που βρέθηκε θετικό σε κορωνοϊό, ενώ παρουσιάζει μόνο ήπια συμπτώματα.imagew

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα μέλος της κοινότητας των Βρετανικών Δυνάμεων Κύπρου που έχει μόνιμη βάση στο Ακρωτήρι έχει βρεθεί θετικό στην εξέταση του COVID 19. To άτομο βρίσκεται επί του παρόντος σε αυτοπεριορισμό και παρουσιάζει μόνο ήπια συμπτώματα» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων.

Προστίθεται ότι ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων εντός των Βάσεων ανέρχεται σε τρία.

Αναφέρεται ακόμη ότι δεν θα εκδοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ οι Βρετανικές Βάσεις λένε ότι συνεχίζουν να ευθυγραμμίζονται με την Κυπριακή Δημοκρατία για αντιμετώπιση της ασθένειας.

Κλειστά τα σχολεία και στις βάσεις

Στο μεταξύ χθες  έκλεισαν τα σχολεία στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων μέχρι τις 20 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα  σχολεία των Βάσεων θα αρχίσουν τώρα την εκπαίδευση από το σπίτι χρησιμοποιώντας ποικίλες διαδικτυακές και άλλες δυνατότητες μάθησης  που υπάρχουν διαθέσιμες, οι οποίες  υποστηρίζονται ενεργά από τους εκπαιδευτικούς των βάσεων. Επίσης είναι διαθέσιμη λίστα ανάγνωσης για τα παιδιά.

Η ανακοίνωση αναφέρει εξάλλου ότι για να ξεπεραστούν τα ζητήματα που αφορούν τις οικογένειες στις οποίες εργάζονται και οι δύο γονείς σε κρίσιμες θέσεις εργασίας, συνεργάζονται με τους διευθυντές των σχολείων εντόπισαν ειδικευμένους και έμπειρους παιδαγωγούς που είναι σε θέση να βοηθήσουν όσους έχουν περισσότερη ανάγκη για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και τη διασφάλιση των οικογενειών των μελών των Βάσεων.

Επίσης, γίνονται τακτικές ενημερώσεις σε όλους όσοι εργάζονται στις Βάσεις για να διασφαλιστεί η ενημέρωσή τους για όλες τις τελευταίες πρακτικές εργασίας, περιλαμβανομένης της ιεράρχησης εργασιών, της εργασίας από το σπίτι και της εξ’ αποστάσεως εργασίας.