Τα πρώτα δυο κρούσματα κορωνοϊού στις Βρετανικές Βάσεις

 

Δυο μέλη των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που υπηρετούν στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) στο Ακρωτήρι, έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι Βρετανικές Βάσεις.imagew

Τα δυο πρώτα κρούσματα εντός των Βρετανικών Βάσεων επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 13 Μαρτίου, μέσω του αεροδρομίου Πάφου και μπήκαν σε αυτοπεριορισμό, ενώ παράλληλα λήφθηκαν δείγματα για εξετάσεις.

“Η Μονάδα Κοινών Υπηρεσιών Υγείας (JSHU) των Βρετανικών Βάσεων Κύπρου ενεργοποίησε το σχέδιό της για τον εντοπισμό των επαφών τους”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως ο άνδρας και η γυναίκα παρουσιάζουν μόνο ήπια συμπτώματα και παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στις Βάσεις Ακρωτηρίου.

Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση τονίζει ότι όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στις Βάσεις Ακρωτηρίου ελέγχονται και λαμβάνονται οι απαιτούμενες ενέργειες.

“Θέλουμε να καθησυχάσουμε όλους ότι έχουμε ένα ισχυρό σχέδιο για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας”, διαμηνύουν οι Βρετανικές Βάσεις και υποδεικνύουν πως όλοι οι Βρετανοί υπήκοοι οι οποίοι φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΒΒ,  μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες από την ημέρα άφιξης τους.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει, από πλευράς ΒΒ, κατά πόσο τα δυο αυτά κρούσματα περιλαμβάνονται ή όχι στον αριθμό των επτά νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας.