Βρετανίδα γιατρός προειδοποιεί ότι η μάσκα προσώπου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης

 

Προειδοποίηση σχετικά με τον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μάσκα προσώπου με αφορμή τον κορωνοϊό, απηύθυνε σημαίνουσα γιατρός από τη Μεγάλη Βρετανία.imagew

Η Τζένυ Χάρις, μια από της επικεφαλής του συστήματος υγείας της Βρετανίας, δήλωσε ότι οι άνθρωποι με το να φοράνε μάσκες προσώπου κινδυνεύουν περισσότερο.

Μιλώντας στο BBC, εξήγησε ότι οι μάσκες μπορούν ουσιαστικά να «παγιδέψουν τον ιό” και ο χρήσης της μάσκας να τον εισπνεύσει.

«Για τον μέσο άνθρωπο που περπατάει καθημερινά, δεν είναι καλή ιδέα το να φοράει μάσκα. Αυτό που συνήθως γίνεται είναι οι άνθρωποι να έχουν στη διάθεσή τους μόνο μια μάσκα την οποία δεν τη φοράνε και διαρκώς. Συνηθίζουν για παράδειγμα να τη βγάζουν όταν φτάνουν σπίτι ή να τη αφήνουν σε μια βρώμικη επιφάνεια».

Ερωτηθείσα, παράλληλα, αν οι άνθρωποι, φορώντας με αυτόν τον τρόπο τις μάσκες προσώπου, βάζουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο, η δρ Χάρις απάντησε:

«Ναι και εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς τους, οι άνθρωποι θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή τους».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι οι άνθρωποι που έχουν λάβει συμβουλή από αρμόδιο φορέα υγείας να φορούν μάσκα, πρέπει να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες.