O Σουλτς δεν πήρε τις απαντήσεις που ήθελε από τον Ελληνα πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς φαίνεται δεν πήρε τις απαντήσεις που θα ήθελε από τον Ελληνα πρωθυπουργό  και αμέσως μετά    το τέλος των συνομιλιών με τον Α.Τσίπρα  είπε «ελπίζω η υπέροχη χώρα σας να παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία που ήταν ανέκαθεν».SULTS

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γερμανό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ευχαριστώ για την τιμή να είμαι ο πρώτος επίσημος ξένος προσκεκλημένος σας» είπε ο κ. Σουλτς απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Στις δηλώσεις που έκανε προηγουμένως ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου «εποικοδομητική» και πρόσθεσε ότι η συνομιλία αυτή «συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας εμπιστοσύνης».

«Για 4 χρόνια ο ελληνικός λαός βίωνε την αποτυχία του προγράμματος» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Ο λαός πλήρωνε την ανάρμοστη σχέση ανάμεσα στην οικονομική ολιγαρχία και το παλιό πολιτικό καθεστώς που την προστάτευε».

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνέχισε τις πρώτες του δηλώσεις ως πρωθυπουργός από την κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μαξίμου λέγοντας: «Διαβεβαίωσα τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει τέλος σε αυτή την ανάρμοστη σχέση».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Έχουμε σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων και σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση».

«Πολύ ικανοποιητικό μήνυμα» χαρακτήρισε ο κ. Σουλτς το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να επιτευχθεί συμβιβαστική λύση.

«Ελπίζω η υπέροχη χώρα σας να παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία που ήταν ανέκαθεν», μας απέιλησε όλους μαζί στο τέλος ο Μ.Σουλτς, τόσο εποικοδομητική βρήκε τη συνομιλία με τον Α.Τσίπρα.