Στο Αρχαιολογικό Μουσείο ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκωσία επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρkoutsoumpas-arxaiologiko-mouseio-06η Κουτσούμπα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί.

Το Μουσείο έχει εντυπωσιακά εκθέματα που ξεκινούν από το 10.000 π.Χ και την πρώιμη φάση της νεολιθικής περιόδου. Περιλαμβάνει ευρήματα από τους ελληνιστικούς χρόνους και φθάνουν μέχρι την περίοδο του Βυζαντίου ενώ ανάμεσά τους μπορεί να δει κανείς αμφορείς, εργαλεία, ειδώλια, αντικείμενα ακόμα και μη χρηστικά αλλά με διακοσμητική αξία, όπως απεικονίσεις τελετουργιών, κοσμήματα κλπ.koutsoumpas-arxaiologiko-mouseio-03

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο Δ. Κουτσούμπας έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Εξαιρετική διαδρομή στα βάθη των αιώνων στο καταπληκτικό αυτό μουσείο της Λευκωσίας».

Στο Μουσείο του Χαμπή

Το μεσημέρι του Σαββάτου,  η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα  πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής «ΧΑΜΠΗ».koutsoumpas-mouseio-xamph-05

Το μουσείο φιλοξενεί έξοχα έργα από τη συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής «ΧΑΜΠΗ» όπως λιθογραφίες, λινογραφίες, μεταξοτυπίες, χαλκογραφίες ξυλογραφίες κ.α.

Την αντιπροσωπεία του κόμματος υποδέχθηκε και ξενάγησε προσωπικά ο χαράκτης Χαμπή ο οποίος μετά το τέλος της περιήγησης πρόσφερε στον ΓΓ ένα έργο που φέρει ιδιόχειρη αφιέρωση του ίδιου του καλλιτέχνη προς το Κόμμα και αποτελεί μέρος της διπλωματικής του εργασίας προς τιμήν του δασκάλου του χαράκτη Τάσσου. «Είστε το κόμμα του δασκάλου μου» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. 

Πρόσφερε επίσης μια έκδοση από έκθεση που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τίτλο: «Η χαρακτική ως κοινωνικό σχόλιο» και ένα κυπριακό παραμύθι εικονογραφημένο από τον ίδιο.

Μετά την επίσκεψη στο μουσείο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η αντιπροσωπεία του Κόμματος περπάτησαν στην παλιά πόλη της Λευκωσίας φθάνοντας μέχρι το οδόφραγμα και τη νεκρή ζώνη.