Rossiya Segodnya: Περιμένουμε μια συγγνώμη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Τo διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Rossiya Segodnya αναμένει μία συγγνώμη από τη διοργανώτρια αρχή του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός εκπροσώπουsputnik-1024x675 του Sputnik.

Τη «συγγνώμη» του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αναμένει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Rossiya Segodnya, μετά τον αποκλεισμό του εκπροσώπου του Sputnik.

«Έχουμε αποστείλει μία επιστολή, στην οποία περιγράφουμε τις θέσεις μας. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση. Περιμένουμε μία συγγνώμη» ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο επρόκειτο να ξεκινήσει την Πέμπτη, αναβλήθηκε για τον Μάιο, λόγω του νέου κορονοϊού.

Πώς ξεκίνησαν όλα

To 2019, το διεθνές πρακτορείο Sputnik – βραχίονας του Rossiya Segodnya – συμφώνησε σε μία ενημερωτική συνεργασία (σ.σ. partnership) με τους διοργανωτές του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

«Δεδομένης της περσινής θετικής εμπειρίας της αντίστοιχης συνεργασίας, αποφασίσαμε να τη συνεχίσουμε και πληρώσαμε εκ των προτέρων το αντίτιμο της χορηγίας. Στις 2 Φεβρουαρίου του 2020, οι διοργανωτές πρότειναν να συντονίσουμε μία από τις θεματικές συζητήσεις που ήταν προγραμματισμένες» ανέφερε εκπρόσωπος του Sputnik.Πρόκειται για τη θεματική: «Αξιολογώντας τη σχέση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. – Νέο ξεκίνημα ή διαρκείς αντιθέσεις;». Και πρόσθεσε: «Συμφωνήσαμε και είπαμε ότι η επικεφαλής του Sputnik International, Τατιάνα Κούχαρεβα, θα είναι υπεύθυνη αυτή της θεματικής».

Παρ’ όλα αυτά, στις 21 Φεβρουαρίου, το Rossiya Segodnya έλαβε επιστολή από την Επιτροπή Διοργάνωσης, η οποία ζητούσε από την εκπρόσωπο του Sputnik να αποσυρθεί από τον συντονισμό της συγκεκριμένης θεματικής.

Η Επιτροπή, μάλιστα, επικαλέστηκε ως δικαιολογία τα αιτήματα ομιλητών και χορηγών, οι οποίοι ζητούσαν τον αποκλεισμό του Sputnik από τον συντονισμό.

«Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας. Αλλά το Φόρουμ χρηματοδοτείται κατά 100% από ιδιωτικούς πόρους και εξαρτόμαστε από τις συνεισφορές των χορηγών μας» αναφέρεται στην επιστολή της Επιτροπής.«Λάβαμε αρνητική απάντηση στο αίτημα να μας υποδείξουν ποιοι ακριβώς από τους σπόνσορες και τους ομιλητές δυσανασχέτησαν, ώστε να άρουμε τις ανησυχία τους. Μάλιστα, οι διοργανωτές μάς ενημέρωσαν ότι έχουν ήδη επιλέξει άλλον συντονιστή, τον Μπεν Χαλ, συντάκτη του ευρωπαϊκού τμήματος των Financial Times» υποστήριξε εκπρόσωπος του «Russia Today».