Πρόεδρος στον Μητσοτάκη:Η Κύπρος θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα

Την πρόθεση της κυπριακής Κυβέρνησης να συμβάλει, είτε στο πλαίσιο της Frontex, είτε σε διμερές επίπεδο, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, και που δεν είναι παρά ευρωπαϊκές προκλήσεις, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, imagewΝίκος Αναστασιάδης, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, δήλωσε πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε σε σχέση με την οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας για διοχέτευση μεταναστών προς την Ελλάδα, εκβιάζοντας με αυτό τον τρόπο  την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Πρόσθεσε πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας την πρόθεση της Κυβέρνησης να συμβάλει, είτε στο πλαίσιο της Frontex, είτε σε διμερές επίπεδο, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και που δεν είναι παρά ευρωπαϊκές προκλήσεις”.

Ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “τονίζοντας ότι δεν μπορεί να παραγνωρίσει και τα προβλήματα που η Κύπρος αντιμετωπίζει ως αποτέλεσμα της τουρκικής πολιτικής”.

Ενόψει των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησαν να παραμείνουν σε συνεχή επαφή, κατέληξε ο κ. Σεντώνας.