Τεταμένη η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα:Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά

Συγκρούσεις υψηλής έντασης σημειώθηκαν και σήμερα στην ελληνοτουρκική μεθόριο των Καστανέων του Εβρου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραύμα προκλήθηκε από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την τουρκική πλευρά των συνόρων.turkgrenad_2

Την ίδια στιγμή δακρυγόνα εκσφενδονίζονται από την τουρκική πλευρά προς τους Έλληνες αστυνομικούς και στρατιώτες.

Τα δακρυγόνα που διαπερνούν τα σύνορα φαίνεται πως εκτοξεύονται από Τούρκους αστυνομικούς και στρατιώτες, καθώς ακούγονται οι κρότοι των εκτοξευτήρων. Στη θέα των δακρυγόνων που προσγειώνονται στην ελληνική πλευρά των συνόρων ακούγονται οι παράνομοι μετανάστες πανηγυρίζουν και επιχειρούν επιθέσεις.

Ενισχύονται οι δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα

Λόγω του τεταμένου κλίματος στα σύνορα, δόθηκε εντολή ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις του ελληνικού στρατού στις Καστανιές Εβρου. Την ίδια ώρα, βίντεο έχουν καταγράψει τα ηχητικά μηνύματα του ελληνικού στρατού, με τα οποία προειδοποιούν τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Η κυβέρνηση στέλνει SMS προς τους μετανάστες: «Τα σύνορα είναι κλειστά»

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει μαζικά μηνύματα SMS στα κινητά όσων έχουν συγκεντρωθεί πέριξ των συνόρων. Το μήνυμα που αποστέλλεται σε όλους όσοι πλησιάζουν τα σύνορα είναι το εξής:

«Η Ελλάδα ενισχύει την ασφάλεια των συνόρων της στο μέγιστο. Μην επιχειρήσετε να διασχίσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα»

Συγκέντρωση υπέρ του κλεισίματος των συνόρων στους μετανάστες πραγματοποίησαν πολίτες στον τελωνειακό σταθμό Καστανέων.
Οι διαδηλωτές που έφτασαν στα σύνορα από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία μπροστά στις μπάρες και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναξαν συνθήματα, όπως «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

 

Συνθήκες πολέμου

Νωρίτερα η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών   ως απάντηση στον πρωτοφανή πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς των συγκεντρωμένων παράνομων μεταναστών στο τελωνείο των Καστανέων.

Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός.

Οι παράνομοι μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια εισβολής αλλοδαπών σε ελληνικό έδαφος όπως αυτές που γίνονται εδώ χρόνια, μόνο που τώρα απλώς είναι σε μαζική κλίμακα.

Από τις έξι το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις έξι το πρωί της Κυριακής όπως αναφέρουν οι Αρχές αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9972 άτομα, τα οποία όμως τώρα μάλλον θα επιχειρήσουν να μπουν από τα παράλια.

Ανοιξαν τις φυλακες οι Τούρκοι και στέλλουν τους ποινικούς στην Ελλάδα

Προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις ατόμων που βρίσκονται ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά τους είναι «ποινικοί». Μάλιστα ένας από αυτούς σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εμφανίζεται να λέει: «Ήμουν στη φυλακή, μας απελευθέρωσαν και μας είπαν φύγετε». Ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ισχύει αυτό που υποστηρίζει ο νεαρός.

Το βίντεο πάντως κυκλοφορεί στο twitter και το αναπαράγουν πολλοί χρήστες χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται αν ισχύει ή όχι.

«Θα πάω στην Ευρώπη για να σωθώ», λέει εν συνεχεία ο αλλοδαπός στο βίντεο που μετέδωσε και ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός Halk TV.