“Συλλυπητήρια” (!) ΕΕ στη Τουρκία για τους θανάτους στην Ιντλίπ

Φαίνεται πως οι επικεφαλής της Ε.Ε.προσποιούνται πως  δεν έχουν αντιληφθεί πως στο Ιντλίμπ της Συρίας η Τουρκία βρίσκεται ως κατοχική δύναμη και  συνεργάζεται με μαχητές που ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις τις οποίες υποτίθεται πως η διεθνής κοινότητα αντιμάχεται .Ετσι προκαλούν ερωτήματα τα συλλυπητήρια που έστειλε ο   Πρέσβης της ΕΕ στην Τουρκία Christian Berger  για την απώλεια ζωών στο Ιντλίμπ.imagew

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Πρέσβης αναφέρει: “συμμεριζόμαστε τη βαθιά θλίψη της Τουρκίας για την απώλεια των στρατιωτών της στο Ιντλμπ”.

“Ως αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον στενό εταίρο μας και την υποψήφια προς ένταξη χώρα Τουρκία”, σημειώνει τονίζοντας ότι “επιθυμούμε την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών”.

“Η νέα στρατιωτική επίθεση στο Ιντλίμπ από το συριακό καθεστώς και τους υποστηρικτές του, προκαλεί τεράστιο ανθρώπινο πόνο και είναι απαράδεκτη”, ξεκαθαρίζει.

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε όλα τα μέρη να εφαρμόσουν μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, να εγγυηθούν την προστασία των αμάχων και να εφαρμόσουν πλήρως τις δεσμεύσεις τους βάσει του μνημονίου του Σότσι της 17ης Σεπτεμβρίου 2018″, καταλήγει.”