Οι πιλότοι Σουππουρής και Χατζηχρυσάνθου διεκδικούν με αγωγές €900.000 από τις Κ.Αερογραμμές

 

ImageHandler.ashx

Ο Γ.Γ. της Συντεχνίας Πιλότων Πέτρος Σουππουρής

Oι αγωγές των πιλότων κατά των Κυπριακών Αερογραμμών καλά κρατούν. Μετά από τις δικαστικές μάχες που έχουν δοθεί και κερδίσει οι πιλότοι έχουν κατατεθεί και νέες αγωγές, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες κατά της κυβέρνησης ως κύριου μετόχου με ποσοστό 94% της Εταιρείας

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο πρόεδρος και ο ΓΓ της Συντεχνίας των Πιλότων κ.κ. Χρύσος Χατζηχρυσάνθου και Πέτρος Σουππουρής έχουν δια των δικηγόρων τους κινήσει προσωπικές αγωγές που ανέρχονται σε €450.000 έκαστος.  Προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζονται να κινηθούν και άλλα στελέχη της Ετιαρείας που θεωρούν ότι   η Εταιρεία τους έχει αδικήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 Οκτωβρίου 2014 με απόφαση Δικαστηρίου δικαιώθηκαν οι πιλότοι της Εταιρείας στην προσφυγή που καταχώρησαν, σχετικά με περικοπές που έτυχαν στους μισθούς και τα ωφελήματά τους από το 2005. Οι πιλότοι , μέσω του δικηγόρου τους Κωνσταντίνου Καντούνα υποστήριξαν στο Δικαστήριο ότι παράνομα έγιναν οι αποκοπές γιατί δεν ήταν με τη συγκατάθεση των ίδιων και της Συντεχνίας τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη   οι Κυπριακές Αερογραμμές έιχαν νομική υποχρέωση να καταβάλουν αποζημιώσεεις προς τους πιλότους οι οποίες ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ

Εξάλλου διακόσιες χιλιάδες ευρώ δόθηκαν το Νοέμβριο από τις Κυπριακές Αερογραμμές σε πρώην πιλότο της Εταιρείας , ο οποίος κατέθεσε αγωγή εναντίον της, η υπόθεση εκδικάστηκε και κέρδισε τη δίκη.

Η εν λόγω υπόθεση ανάγεται στο 2005 όταν ο πιλότος αυτός , ο οποίος είχε εργοδοτηθεί και στη ΓΙΟΥΡΟΣΥΠΡΙΑ κατέθεσε αγωγή στο Δικαστήριο για εξώθησή του σε παραίτηση και για απώλεια καριέρας. Μετά την αποχώρησή του ο πιλότος εργοδοτήθηκε σε αεροπορική εταιρεία αραβικής χώρας. Η δίκη ολοκληρώθηκε πρόσφατα και το Δικαστήριο επιδίκασε ποσό 92.000 ευρώ, συν τόκους ως αποζημίωση του από τις Κυπριακές Αερογραμμές. Με προστιθέμενους τους τόκους επί του ποσού αυτού που μέτρησαν από το 2005, η ολική τιμή της αποζημίωσης ανήλθε σε 200.000 ευρώ.