Το Οικονομικό Φόρουμ του ΑΚΕΛ και η φτωχοποίηση εργαζομένων!

 

Δεν λέει να σοβαρευτεί η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Οργάνωσαν ένα διήμερο φόρουμ  για την οικονομία και προσκάλεσαν Συναγερμικούς και κεντροδεξιούς για  να τους συμβουλέψουν πώς θα ανασυγκροτηθεί η οικονομία. Με νεοφιλελεύθερα φτιασίδια και ξένα   κόλλυβα   δηλαδή. 5d832e6623000010055768b3Το αποκορύφωμα ήταν και η ομιλία του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ο οποίος σχεδόν με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για την φτωχοποίηση των εργαζομένων και για το ποσοστό που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Λέτε να είναι τόσο ευαίσθητος ο κύριος ‘Αντρος και να ξέχασε ένα θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία ; Προφανώς. Γιατί δεν γίνεται να μιλάς με τέτοιο πάθος για την φτωχοποίηση των εργαζομένων και να ξεχνάς την Έλλη;

Ήταν  πριν μερικά χρόνια   όταν η ηγεσία του ΑΚΕΛ προχωρούσε σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.  Ανάμεσα τους και μια κυρία η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια  στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ. Επειδή και ο σύζυγος της ήταν άνεργος , πήγε η εν  λόγω κυρία να συναντήσει το Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και να του εκθέσει το πρόβλημα τη οικογένειας της καθότι αντιμετώπιζαν τρομακτικά προβλήματα επιβίωσης.  Και τι της απάντησε ο φιλεύσπλαχνος κι ευαίσθητος Άντρος;  Μα θα πάρεις το πλεονάζον ….

Ευτυχώς κάποιοι πραγματικοί σύντροφοι τότε  βοήθησαν ποικιλοτρόπως όχι μόνο την πιο πάνω κυρία αλλά και πολλούς άλλους να αντιμετωπίσουν την φτωχοποίηση τους  .

Μαφάλντα