Α.Κυπριανού:Κλείνουν επικερδείς εταιρείες κατ’ εντολή των ξένων

Λουκέτο και στη Συνεργατική Ενωση Διάθεσης Χαρουπιών.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος του πραγματοποίησε περιοδεία σε οινοποιεία και τυροκομεία της Επαρχίας Πάφου αλλά και στην Συνεργατική Ενωση Διάθεσης Χαρουπιών.186_2

Σε δηλώσεις στην βιομηχανική περιοχή Μεσόγης όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Ενωσης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα στοιχεία της εταιρείας και ταυτόχρονα απογοητευμένος, είπε, από την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο του συγκεκριμένου οργανισμού.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία συνεργάζεται με χίλιους περίπου παραγωγούς που την προμηθεύουν με προϊόντα, με κύκλο εργασιών ενός εκατομμυρίου ευρώ που πραγματοποιεί σημαντικά κέρδη.

Είπε ακόμη ότι η εταιρεία διαθέτει καταθέσεις στις τράπεζες άνω των δυο εκατομμυρίων και αποθεματικό κεφάλαιο που ξεπερνά τα επτά εκατομμύρια ευρώ.
Αυτήν την εταιρεία, συνέχισε, αποφάσισαν να την κλείσουν επειδή, κατά την έκφραση του έτσι θέλουν κάποιοι στο εξωτερικό.

Αυτό, είπε, αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των παραγωγών και του Κυπριακού λαού στο σύνολο του καλώντας την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις που έχει λάβει. Είναι λανθασμένες, υπέδειξε, και έχουν ληφθεί απλά και μόνο για να εξυπηρετήσουν ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Ο κ.Κυπριανού είπε ακόμη ότι παραδοσιακοί τομείς της οικονομίας έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα.

Θα έπρεπε η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα και να δώσει ώθηση στον αγροτικό τομέα, αντί αυτού, συνέχισε, επιχειρεί να τον συρρικνώσει περαιτέρω υπενθυμίζοντας ότι δεν αποζημιώνονται οι παραγωγοί της θεομηνίας- πλημμυρών στις αρχές του μήνα.

Πολλοί από αυτούς τους παραγωγούς, υπέδειξε, δεν θα μπορέσουν αν δεν αποζημιωθούν να συνεχίσουν να παράγουν και η κυβέρνηση, όπως είπε ,  σφυρίζει αδιάφορα.