Υπό κράτηση μέχρι την δίκη τους οι Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντίντι Ρούντολφ,

Την κράτησή των κατηγορουμένων μέχρι την έναρξη της απευθείας δίκης τους ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στις 5 Μαρτίου 2020, αποφάσισε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, στην υπόθεση της απόπειρας φόνου εναντίον του 40χρονου Πανίκου Παναγιώτου, η οποία διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017, στους Αγίους Ομολογητές.imagew

Κατηγορούμενοι είναι ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και ο Ντίντι Ρούντολφ, ενώ για την υπόθεση καταζητείται και τρίτο πρόσωπο και συγκεκριμένα ο Ιωσήφ Ιωσήφ, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι από το μαρτυρικό υλικό προκύπτει εύλογα η πιθανότητα καταδίκης των δύο κατηγορουμένων, διατάζοντας έτσι την κράτησή τους μέχρι την έναρξη της δίκης τους, κάτι που ζητούσε η Αστυνομία, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα μη προσέλευσής τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Το δικαστήριο απέρριψε ωστόσο το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση των υπόπτων και για το ενδεχόμενο επηρεασμού μαρτύρων, λόγω της έλλειψης σχετικής μαρτυρίας που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.

Το δικαστήριο αποφάσισε χθες όπως παραπέμψει τους δύο κατηγορούμενος σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας που θα συνεδριάσει στις 5 Μαρτίου 2020, στις 9 το πρωί.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων ήγειραν κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ένσταση στην κράτηση των πελατών τους, κάνοντας λόγο για αντιφατική μαρτυρία αναφορικά με τα όσα κατέθεσε στην Αστυνομία το θύμα της απόπειρας φόνου.

Οι δικηγόροι επανέλαβαν τη θέση που είχαν εκφράσει και κατά την εξέταση του αιτήματος της Αστυνομία για κράτηση των δύο υπόπτων περί ύπαρξης «αλλότριων κινήτρων», κάνοντας λόγο για «ψεύδη» και για «μυθοπλασία» από πλευράς του θύματος, ζητώντας όπως αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την έναρξη της δίκης τους.

Οι δύο πλευρές αγόρευσαν χθες προβάλλοντας τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους ως προς τη μεταξύ τους διαφωνία για το εάν από τη μαρτυρία προκύπτει η πιθανότητα καταδίκης των κατηγορουμένων, με το δικαστήριο να επιφυλάσσει για σήμερα την ανακοίνωσή της απόφασής του.

Το δικαστήριο παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε την ύπαρξη διαφορετικών εκδοχών ως προς το ποιος ήταν ο δράστης της απόπειρας φόνου του Παναγιώτου το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου 2017, εντούτοις αποδέχτηκε τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος ο παραπονούμενος με κατάθεσή του στην Αστυνομία.

Ακολούθως, χαρακτηρίζοντας τη μαρτυρία ενώπιον του ως «επαρκή», το Δικαστήριο αποφάσισε  ότι δεν μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι, εγκρίνοντας το αίτημα της Αστυνομίας για την κράτησή τους.  «Ελλοχεύει ο κίνδυνος διαφυγής του» ανέφερε το δικαστήριο στην απόφασή του.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 42 και 41 χρόνων από τη Λευκωσία, απασχόλησαν και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές σε άλλες σοβαρές εγκληματικές υποθέσεις. Να σημειωθεί ότι ο Ντίντι Ρούντολφ είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για άλλη υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στις 26/11/18 στη Λευκωσία κατά του Νίκου Ροδοθέου

Εναντίον των δυο υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, των πράξεων που σκοπεύουν στη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου,  της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και της συνωμοσίας για φόνο.

Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη και σήμερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τόσο εντός της δικαστικής αίθουσας όσο και στον εξωτερικό χώρο του δικαστηρίου.