Τουρκία: Αεροπλάνο κόπηκε στα τρία σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, Σαμπιχά Γκιοτσέν, έπειτα από αεροπορικό ατύχημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το αεροσκάφος της low cost τουρκικής αεροπορικής εταιρίας Pegasus, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.Όπως φαίνεται στις εικόνες που  έχουν αναρτηθεί στα social media το επιβατικό αεροσκάφος έχει κοπεί σε τρία σημεία.Στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα από το σημείο, διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους να έχει κοπεί στα τρία κομμάτια, την στιγμή μάλιστα ένα από κομμάτια, έχει αποκολληθεί εντελώς από το υπόλοιπο αεροσκάφος.

Police officers inspect the Pegasus Airlines Boeing 737-86J plane, that overran the runway during landing and crashed, at Istanbul's Sabiha Gokcen airport, Turkey February 5, 2020. REUTERS/Murad Sezer

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, Μεχμέτ Τουρχάν, στο αεροσκάφος υπήρχαν 171 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, ενώ όπως υπογράμμισε ο ίδιος δεν υπάρχουν απώλειες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah και οι 177 άνθρωποι έχουν καταφέρει να αποχωρήσουν με ασφάλεια από τον χώρο του ατυχήματος.

Στα βίντεο που κυκλοφορούν φαίνονται άνθρωποι να βγαίνουν από το αεροσκάφος, ενώ σε άλλο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και χρησιμοποίησε και το κρατικό κανάλι της Τουρκίας, φαίνεται το λεωφορείο που μεταφέρει τους επιβάτες από το χώρο της συντριβής στο χώρο του αεροδρομίου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στο εν λόγω βίντεο φαίνονται άνθρωποι γεμάτοι με αίματα, ενώ άλλοι ακούγονται να κλαίνε.thumbs_b_c_f594980dca5561446bbe121751f07527

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 52 και μεταφέρονται στα νοσοκομεία των περιοχών Καρτάλ και Πεντίκ.

Σύμφωνα, δε, με το πρακτορείο CNN Turk, τμήμα του αεροσκάφους έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Την ώρα του ατυχήματος επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης.Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από αεροδρόμιο της Σμύρνης με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. όλες οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοτσέν εκτρέπονται στο και καινούριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ανακοίνωση σχετικά με το σοκαριστικό ατύχημα στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοτσέν στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε η αεροπορική εταιρία Pegasus.

Η ανακοίνωση της εταιρίας… δεν μας κάνει σοφότερους, αφού λέει απλώς ότι η τάδε πτήση PC 2139, βγήκε από την πίστα μετά την προσγείωση της στο αεροδρόμιο.thumbs_b_c_045ff278c48ecb2191a2c9bc9b049ee9

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι δεν δεν υπάρχουν νεκροί, καθώς και ότι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Τέλος αναφέρει ότι θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το αεροσκάφος μας με κωδικό TC-IZK που εκτελούσε την πτήση Σμύρνη – Κωνσταντινούπολη με αριθμό PC2193, έφυγε από τον αεροδιάδρομο μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοτσέν της Κωνσταντινούπολης. Οι επιβάτες μας έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με τις εξελίξεις».