Ισχυρός σεισμός στην Κάρπαθο

Στον χορό των Ρίχτερ συνεχίζει η θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,9 Ρίχτερ.6111262

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο «Εγκέλαδος» χτύπησε στη 1:21 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 74 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 144 χιλιόμετρα νότια της Ρόδου.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε δύο χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών «κατεβάζει» το μέγεθος του σεισμού στα 5,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος ισχυρός σεισμός έρχεται λίγες ώρες, μετά τη δόνηση των 5,1 Ρίχτερ, στην ίδια θαλάσσια περιοχή, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Μάλιστα, η σημερινή σεισμική ακολουθία επήλθε μόλις δύο 24ωρα, μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, περίπου 104 χιλιόμετρα ανατολικά της Καρπάθου.

Σχολιάζοντας τον πρωινό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), δήλωσε ότι «είναι στο ίδιο παράλληλο ρήγμα με τον προχθεσινό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ» και ότι «δεν έγινε αισθητός σε Κάρπαθο και Ρόδο».

«Πρόκειται για την γνωστή πλάκα Ευρώπης – Αφρικής. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για μετασεισμό. Μπορεί να κάνει μεγαλύτερο σεισμό, αλλά δεν μας επηρεάζει γιατί είναι μακριά από την Κάρπαθο» έσπευσε να προσθέσει, μιλώντας στην ιστοσελίδα «enikos.gr».