Οργή Κ.Κ.Ε για τη συνάντηση Μητσοτάκη Γκουάιδο

Το Κομμουνιστικό Κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση, ασκώντας δριμεία κριτική εις βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνάντηση με τον Χουάν Γκουάιδο.

Οργισμένη ανακοίνωση για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουάιδο, εξέδωσε το ΚΚΕ.1068655

«Οι απαράδεκτες δηλώσεις του πρωθυπουργού, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον πραξικοπηματία-αχυράνθρωπο των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, αποδεικνύουν το βάθος των δεσμεύσεων και της εμπλοκής της κυβέρνησης στα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, τόσο στην περιοχή μας όσο και διεθνώς» ανέφερε ο Περισσός.Και πρόσθεσε ότι: «Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Βενεζουέλας είναι υποκριτικό, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί το δόγμα “νόμος και τάξη” για την καταστολή των λαϊκών αγώνων, προωθεί μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων, της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας, για να περνά την αντιλαϊκή της πολιτική».

«Η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στη βρώμικη επέμβαση των ΗΠΑ, ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα, στρέφεται κατά του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της χώρας και συνολικά κατά του βενεζουελάνικου λαού, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για να καθορίσει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του» συμπλήρωσε, προτού καταλήξει:«Το ΚΚΕ εκφράζει για ακόμη μια φορά τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία, που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα».

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία.

Άλλωστε, μία από τις πρώτες κινήσεις του κ. Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία, ήταν η αναγνώριση του Χουάν Γκουάιδο ως προσωρινού προέδρου της Βενεζουέλας.

Η χώρα της νότιας Αμερικής βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής κρίσης από τις αρχές του 2019, όταν και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αυτοανακηρύχθηκε ως μεταβατικός πρόεδρος, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο, κατηγόρησε τον Γκουάιδο ότι ενήργησε υπό τις εντολές των ΗΠΑ, οι οποίες επιθυμούν να τον τοποθετήσουν στην ηγεσία της Βενεζουέλας για να «βάλουν χέρι» στο πετρέλαιο της χώρας.