Κίνημα Αλληλεγγύη:Η Ντόρα Μπακογιάννη ας παραχωρήσει στην Τουρκία το σπίτι της στο Κολωνάκη

Εντονα αντέδρασε ο Κίνημα Αλληλεγγύη στις δηλώσεις της βουλευτή της Ν.Δημοκρατίας και πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδας Ντορας Μπακογιάννη η οπία υποστήριξε ειδική σχέση Ε.Ε. με την Τουρκία.

Στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη καταγγέλλει:

«Με λύπη παρατηρούμε ότι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την φανατική υποστήριξη της στο διαβόητο εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν και την απέχθεια που επέδειξε εναντίον της βούλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κυπριακού Λαού (76% Έλληνες και 57% Μουσουλμάνοι αυτόχθονες Κύπριοι τάχθηκαν2019-03-27-DORA-PHOTO-735x400 κατά του σχεδίου Ανάν), εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ πολιτικών που είναι επικίνδυνες για την επιβίωση του Ελληνισμού και των Τουρκοκυπρίων στην Κύπρο.
Η κυρία Μπακογιάννη υποστηρίζει:
Την ειδική σχέση Ε.Ε. – Τουρκίας αντί της πλήρους ένταξης της, εκδοχή που απορρίπτεται και από το κόμμα της Μπακογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ΕΛΚ. Λέγει εν λόγω η κ. Μπακογιάννη: «Θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε μια ειδική σχέση με την Τουρκία, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και ζητήματα άμυνας και ασφάλειας. Δεν αρκεί απλά μια οικονομική συμφωνία».
Την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών της Ελλάδος με χώρες της περιοχής, αλλά όχι με την Κυπριακή Δημοκρατία: «Σήμερα η χώρα μας οφείλει να αδράξει τις ευκαιρίες και να ολοκληρώσει τις συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με Αλβανία, Ιταλία και Αίγυπτο».
Η κ. Μπακογιάννη απεκδύεται τόσο των ευθυνών των κυβερνώντων αλλά και της αθηναϊκής «σχολής σκέψης» η οποία θεωρεί την Κύπρο ως εμπόδιο που παρεμποδίζει την Ελλάδα στο να τα βρει με την Τουρκία.
Αν η κ. Μπακογιάννη θέλει να τα βρει με την Τουρκία, ούσα γνωστή λάτρης τόσο της Τουρκίας όσο και του Αζερμπαϊτζάν, ας παραχωρήσει στην Τουρκία, το σπίτι της στο Κολωνάκι. Ούτε την Κάρπαθο, ούτε την Κω, ούτε την Κύπρο έχει δικαίωμα να διαπραγματευθεί με την Τουρκία.
Η δε Τουρκία, μια χαρά βολεύεται με την «ειδική σχέση» με την Ε.Ε. Και τα κονδύλια θα λαμβάνει, και ο εκδημοκρατισμός της θα γίνεται… αλά τούρκα.»