Ο 17χρονος δεν παραδέχεται ενοχή για το φόνο του Αγγλοκύπριου Μάικλ Αντονι

Δεν παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης του Αγγλοκύπριου Michael Antony Louis Mina, 22 χρόνων που διαπράχθηκε τη Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, στην περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα, ο 17χρονος.CNA_M74fadd75bc1b4b0e85d18411e91b6d1b

Κατά τη σημερινή δικάσιμο ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Αντρέας Αριστείδης απήγγειλε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε το πρωί στη Λάρνακα, την κατηγορία στον 17χρονο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «στις 16 Νοεμβρίου 2014 εκ προμελέτης με παράνομη πράξη επέφερε το θάνατο στον Michael Antony Louis Mina».

Ερωτηθείς από τον κ. Αριστείδη εάν αποδέχεται την κατηγορία, ο 17χρονος απάντησε «Όχι».

Ο Ανδρέας Αριστείδης ανέφερε ότι πρόθεση της Κατηγορούσας Αρχής είναι να συνταχθεί κείμενο με παραδεκτά γεγονότα, με το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου πλέον 17χρονου, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος και μάρτυρες.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης όρισε την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2014 ως ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσει η ακρόαση της υπόθεσης.

Μέχρι την ημερομηνία έναρξης της ακρόασης, ο 17χρονος θα τελεί υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Πολυχρόνης, συνήγορος υπεράσπισης του 17χρονου, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι έχουν ληφθεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν από το Κρατικό Χημείο στο νεαρό αμέσως μετά τη σύλληψη του από την Αστυνομία το μεσημέρι της 16ης Νοεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις, στο αίμα του 17χρονου εντοπίστηκε αμφεταμίνη, μεταμφεταμίνη, κοκαΐνη, κάνναβη και δύο πολύ ισχυρές ελεγχόμενες ηρεμιστικές ουσίες για τις οποίες απαιτείται ιατρική συνταγή.